Με το βλέμμα στον 2ο γύρο -Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ψήφισαν και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα - iefimerida.gr

Με το βλέμμα στον 2ο γύρο -Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ψήφισαν και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα

Υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ψήφισαν και περιμένουν με αγωνία τα αποτελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σύνολό τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες τόνισαν στις δηλώσεις τους πως η σημερινή ημέρα ανήκει στους πολίτες-ψηφοφόρους οι οποίοι με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας, το μέλλον των ιδίων και της χώρας.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες

Από τους υποψήφιους περιφερειάρχες πρώτος χρονικά, ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τόνισε «Σήμερα είναι κορυφαία στιγμή για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Σγουρός σε δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και κάλεσε όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Σε εκλογικό κέντρο σε σχολείο του Αιγάλεω άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία στις δηλώσεις της υποστήριξε πως «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών και όχι των υποψηφίων». «Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους δικαστικούς,την εφορευτική επιτροπή και το υπουργείο Εσωτερικών που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουν μία σωστή και σοφή διαδικασία. Έχω δώσει μια σπουδαία μάχη για την περιφέρεια» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης για να καταλήξει πως «δεν μου επιτρέπεται να μην αισιοδοξώ».

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε,από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα της Γλυφάδας.

«Η Αττική δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες» είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός, να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στις 10.30 σε σχολείο στους Αμπελόκηπους ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Το μέλλον ανήκει στις Μητροπόλεις. Με την καθολική συμμετοχή τους οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας και την προοπτική της». Μάλιστα ο κ. Καμίνης επανέλαβε τη δήλωσή του και στα αγγλικά καθώς ρωτήθηκε για την ψηφοφορία και από ανταποκριτή ξένου μέσου ενημέρωσης που καλύπτει τις εκλογές.

«Σε αυτή την όμορφη μέρα, οι πολίτες αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στην εγκατάλειψη και να βάλουν φραγμό στην αναρχία», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 43ο εκλογικό διαμέρισμα. Και συμπλήρωσε πως: «Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την πόλη ψηλά».

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο σε δημοτικό σχολείο της Κυψέλης. Ο κ. Σακκελαρίδης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, σημείωσε πως: «Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους βάζουν τέλος μια για πάντα στην εποχή της εγκατάλειψης. Μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης, για όλους τους πολίτες».

Ον Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο μετά τις 10:30 προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο στο Παγκράτι. Ο κ. Κακλαμάνης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πολλοί πίστευαν ότι δε θα φτάναμε μέχρι τις κάλπες λόγω του 'πολέμου' που μας άσκησε το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Όμως τους διαψεύσαμε. Είμαστε εδώ. Κάναμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια» είπε ο κ. Κακλαμάνης. Παράλληλα υπογράμμισε πως «206 Αθηναίοι κι εγώ καταθέτουμε τη μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα».

«Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία. Μπορεί να τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ.Καπερνάρος άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι όπως είπε "κάναμε έναν έντιμο αγώνα, κάναμε μια τίμια προσπάθεια, δεν παραβιάσαμε το νόμο και τη λογική, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και προσδοκούμε αυτό το αποτέλεσμα που θα φέρει επιτέλους την αλλαγή, διά της ανατροπής, σε αυτή την κατάσταση που όλοι μας διαπιστώνουμε ότι δεν μας αξίζει".

Ο κ.Καπερνάρος εξέφρασε την πικρία του για ελλιπή προβολή των θέσεών του και όπως είπε, "στην προσπάθειά μας δεν είχαμε την προστασία, την προβολή και την εύνοια κάποιων ημέτερων. Μόνοι μας και με τη βοήθεια του Θεού".

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα ανταποκριθούν, θα δεχθούν αυτή την έντιμη προσπάθειά μας και τον αγώνα μας και θα μας στηρίξουν, στηρίζοντας αυτά που λέγαμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που δεν μας αξίζει και προσδοκούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την "Ελληνική Αυγή" Ηλίας Κασιδιάρης, άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους της "Ελληνικής Αυγής" σε ολόκληρη τη χώρα. Επί μήνες δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, παρόντες σε αυτή την μεγάλη πολιτική μάχη, σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ