Οι τέσσερις δήμοι που έχουν ήδη εκλέξει δημάρχους - iefimerida.gr

Οι τέσσερις δήμοι που έχουν ήδη εκλέξει δημάρχους

Οι τέσσερις δήμοι που έχουν ήδη εκλέξει δημάρχους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τέσσερις δήμους της χώρας οι δήμαρχοι έχουν ήδη αναδειχθεί καθώς είναι οι μοναδικοί υποψήφιοι. Πρόκειται για τους δήμους Σφακίων, Τήλου, Αγράφων και Λειψών, όπου οι κάτοικοι καλούνται να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό συνδυασμό που κατεβαίνει στις εκλογές και δήμαρχο τον επικεφαλής του.

Στα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, την Τήλο και τους Λειψούς, το αποτέλεσμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Συγκεκριμένα, στην Τήλο, η Μαρία Κάμμα – Αλιφέρη δεν έχει κανέναν αντίπαλο να αντιμετωπίσει στις εκλογές, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο «τιμόνι» του δήμου και για την επόμενη τετραετία και ήδη να μελετά το σχέδιο δράσης της. Να σημειωθεί ότι η κυρία Κάμμα θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στη δημοτική αρχή Τήλου με τον συνδυασμό «21ος Αιώνας».

Στον δήμο Λειψών μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία είναι ο Φώτης Μάγγος, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Κω τον φάκελο του συνδυασμού του «Λειψοί νέα τροχιά ανάπτυξης». Μάλιστα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα συμμετάσχει ο επί επτά τετρατίες δήμαρχος, Σπύρος Μπενέτος, ο οποίος όμως θέτει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ο δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής, διεκδικεί εκ νέου ην επανεκλογή χωρίς αντίπαλο, καθώς το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας έθεσε εκτός εκλογών τον συνδυασμό του έτερου υποψηφίου δημάρχου Αγράφων Χρήστου Δημητρόπουλου, ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων του εκλογικού φακέλου. κ. Δημητρόπουλος κατέθεσε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, που έμεινε στην αρχική του απόφαση, αποκλείοντας τελεσίδικα τον συνδυασμό από τις επικείμενες εκλογές. Έτσι, ο Θεόδωρος Μπαμπαλής είναι και πάλι επικεφαλής της δημοτικής αρχής Αγράφων, πριν καν ανοίξουν οι κάλπες.

Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση στον δήμο Σφακίων, με τον Παύλο Πολάκη να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη δημαρχία και να έχει ήδη εκλεγεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ