Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες]

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βραζιλία αντιμετώπισε μια δοκιμασία στις προετοιμασίες ασφαλείας για το επικείμενο τουρνουά World Cup 2014 τουρνουά, καθώς διαδηλωτές οργισμένοι με το κόστος της εκδήλωσης συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Αξιωματικοί στο Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές που βάζουν φωτιά σε σωρούς των σκουπιδιών δημιουργώντας ένα φλεγόμενο οδόφραγμα στην κεντρική λεωφόρο.

Οι διαδηλωτές εξοργίστηκαν από τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για να φιλοξενήσει η χώρα το τουρνουά ποδοσφαίρου τον επόμενο μήνα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των κατοίκων της χώρας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Περίπου 1.000 κυρίως νέοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λεωφόρο, χτυπώντας δυνατά τύμπανα και μεταλλικά κουτιά και κρατώντας πανό με μηνύματα όπως « λιγότερα χρήματα για το Κύπελλο και περισσότερα για τη στέγαση»

Η διαδήλωση έγινε βίαιη όταν κάποιοι έσπασαν τη βιτρίνα της αντιπροσωπίας αυτοκινήτων Hyundai και τα γραφεία της τράπεζας. Η αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα που κρατούσαν βόμβες μολότοφ.

Εξω από το νέο γήπεδο στο Σάο Πάολο, που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου, περίπου 1.500 ακτιβιστές που αγωνίζονται για το πρόβλημα στέγασης της χώρας, κυμάτιζαν σημαίες της Βραζιλίας ανάμεσα σε πυκνούς καπνούς από φλεγόμενα λάστιχα.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «FIFA Go Home», ενώ στην πόλη Μπέλο Οριζόντε, περίπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το τουρνουά ποδοσφαίρου και σταυρούς με τα ονόματα των εργατών που πέθαναν κατά την κατασκευή του σταδίου.

Πολλοί Βραζιλιάνοι είναι θυμωμένοι με τα δισεκατομμύρια που δαπανώνται για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διαδηλωτές έχουν πει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει τις δαπάνες της στο αξιολύπητο σύστημα υγείας της χώρας καθώς και στους τομείς της εκπαίδευσης, της ασφάλειας και των υποδομών.

«Ο στόχος μας είναι συμβολικός. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε το γήπεδο» δήλωσε ο Guilherme Boulos, επικεφαλής του Κινήματος Αστέγων Εργατών, των οποίων οι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Itaquerao στα ανατολικά προάστια του Σάο Πάολο. «Αυτό που θέλουμε είναι περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζομένους να έχουν πρόσβαση σε στέγαση και να δείξουμε τις επιπτώσεις του Κυπέλλου στους φτωχούς.»

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Σε αναβρασμό η Βραζιλία: Αιματηρές κινητοποιήσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ