Πόλεμος με τα ζόμπι: Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος ακόμη και για εισβολή των ζωντανών- νεκρών - iefimerida.gr

Πόλεμος με τα ζόμπι: Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος ακόμη και για εισβολή των ζωντανών- νεκρών

Πόλεμος με τα ζόμπι: Ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος ακόμη και για εισβολή των ζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο θέλει να είναι ο αμερικανικός στρατός. Οι επιτελείς δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, αλλά ούτε και τη φαντασία. Γιατί στο Πεντάγωνο υπάρχει πλάνο ακόμη και για την αντιμετώπιση ζομπι!

Κι όμως, αυτό αποκαλύπτει άρθρο του περιοδικού Foreign Policy. Αν και ακούγεται τουλάχιστον αστείο, σύμφωνα με το δημοσίευμα υπήρχε ένα τέτοιο πλάνο έκτακτης ανάγκης προκειμένου ο στρατός των ΗΠΑ να αποκρούσει πιθανή εισβολή από ζόμπι, αλλά και για την επιχείρηση που θα έπρεπε να στηθεί για να προστατευθούν οι «μη ζόμπι». Το «CONOP 8888», όπως ονομαζόταν είχε μάλιστα την επισήμανση ότι «δεν πρόκειται για αστείο», αφού περιείχε μεταξύ άλλων αυστηρές οδηγίες για τη διατήρηση των εναπομεινάντων ανθρώπινων πληθυσμών αν ο πλανήτης ξαφνικά κυριευόταν από ζόμπι.

Το εν λόγω πλάνο χρονολογείται από τις 30 Απριλίου του 2011 και είναι αποτέλεσμα γενικότερης προεργασίας που είχε γίνει για την αντιμετώπιση παντός τύπου απειλών για το ανθρώπινο είδος. Προφανώς, τα ζόμπι ήταν μία από τις πιθανές εκδοχές για τις οποίες ήθελε να προετοιμαστεί ο αμερικανικός στρατός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ