Οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα [λίστα] - iefimerida.gr

Οι πέντε τροφές που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κρέμες, θεραπείες ακόμη και... γιατροσόφια που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα υπάρχουν πολλά. Αδιαμφισβήτητα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την εμφάνισή της όσο -αφού το κακό έχει γίνει- και για τον περιορισμό της. Ποιες, όμως, θεωρούνται οι τοπ τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμησή της;

Σύμφωνα με το onmed.gr, οι πέντε τροφές-όπλα κατά της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:

  • Μούρα

Τα μούρα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C που ενισχύει τα επίπεδα του κολλαγόνου, ενώ παρέχει και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες.

  • Σπαράγγια

Τα σπαράγγια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι το οποίο μπορεί να περιορίσει σημαντικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα.

  • Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει λιπαρά οξέα που κάνουν το δέρμα πιο σφριγηλό και ελαστικό κάτι το οποίο βοηθά στο να μην είναι τόσο εμφανής η κυτταρίτιδα.

  • Λιπαρό ψάρι

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ορισμένα είδη ψαριού διατηρούν το δέρμα όμορφο και λαμπερό, ενώ καταπολεμούν τη φλεγμονή και βελτιώνουν τη ροή του αίματος βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

  • Σκουρόχρωμα λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα περιέχουν λουτεΐνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία και την ελαστικότητά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ