Ορκα 103 ετών εντοπίστηκε στις ακτές του Καναδά: Η γηραιότερη που έχει καταγραφεί - iefimerida.gr

Ορκα 103 ετών εντοπίστηκε στις ακτές του Καναδά: Η γηραιότερη που έχει καταγραφεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν λίγες ημέρες, μία φάλαινα όρκα εντοπίστηκε στις ακτές του Βανκούβερ. Ωστόσο σύντομα οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι δεν έχει καμία σχέση με ότι έχουν δει ως τώρα, αφού η συγκεκριμένη φάλαινα έχει ηλικία 103 ετών, γεγονός που την καθιστά τη γηραιότερη φάλαινα του είδους.

Η ηλικία είναι αρκετά εντυπωσιακή , δεδομένου ότι η μέση διάρκεια ζωής μίας θηλυκής όρκας είναι 70-90 χρόνια στην άγρια φύση. Τα αρσενικά έχουν πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής, περίπου 50 με 60 ετών. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας ωστόσο, δεν τα πηγαίνουν το ίδιο καλά, αφού από τις 159 όρκες που έχουν πεθάνει σε αιχμαλωσία, η μέση ηλικία θανάτου ήταν 8 χρόνια.

Η Granny όπως ονομάστηκε η ηλικιωμένη φάλαινα, σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν εντοπίστηκε είχε μόλις επιστρέψει από την ετήσια μετανάστευση με την αγέλη της, η οποία περιλαμβάνει τα δύο παιδιά της , τα εγγόνια της και τα δισέγγονα της.

Αυτό είναι αρκετά χαρακτηριστικό, καθώς οι όρκες τείνουν να μένουν με τις οικογένειές τους, και όλοι ζουν σαν μια ομάδα με επικεφαλής τα μεγαλύτερα σε ηλικία θηλυκά της οικογένειας. Τα αρσενικά συχνά εντάσσονται σε άλλες αγέλες για να ζευγαρώσουν και επιστρέφουν αργότερα στις αρχικές οικογένειες τους.

Η Granny αναγνωρίστηκε από τον Σάιμον Πίντοκ του Ocean Ecoventures ο οποίος δήλωσε στο CNS News: «Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η ηλικία της. Οταν θα ξαναδούμε την αγέλη, θα αναζητήσουμε αν η Granny βρίσκεται ακόμα εκεί»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Βανκούβερ φάλαινα όρκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ