ΝΔ: «Η ρύθμιση του χρέους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα» - iefimerida.gr

ΝΔ: «Η ρύθμιση του χρέους αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «δικαίωση» μιλούν στη Νέα Δημοκρατία για τις ενστάσεις της όσον αφορά τις εγγυήσεις που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, μετά και τις δηλώσεις των Αυστριακών που ζητούν και αυτοί ανάλογες εγγυήσεις.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζει πως ήδη από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση είχε επισημάνει πως η συμφωνία με την Φινλανδία θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο.

Ο κ. Μιχελάκης αφού επισημαίνει τη σιωπή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στις ανησυχίες της ΝΔ, τονίζει πως μετά απ' αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση πως αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

"Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει, τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ