Πουλήθηκε για 23,79 εκατ. δολάρια το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι -Ενας θησαυρός που χωράει σε 2 δάχτυλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πουλήθηκε για 23,79 εκατ. δολάρια το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι -Ενας θησαυρός που χωράει σε 2 δάχτυλα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Harry Winston ανήκει πλέον το μπλε διαμάντι, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο στην κατηγορία του. Ο μικρός αυτός θησαυρός που έχει αχλαδιού πουλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Γενεύη από τον οίκο δημοπρασιών Christies έναντι 23,79 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με βάρος 13,22 καρατίων έχει χαρακτηριστεί ως «άψογο έντονο μπλε» και ο οίκος Christies το είχε εκτιμήσει σε ένα ποσό μεταξύ 21 και 25 εκατομμυρίων δολαρίων Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 21,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ( 17,36 εκατομμύρια ευρώ).

Οσο για τον πωλητή; Το όνομά του παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής.

Ο αγοραστής είναι το αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Harry Winston αλλά ο πωλητής του παραμένει άγνωστος. Το διαμάντι θα ονομάζεται « Winston έντονο μπλε» όπως αποφασίστηκε από τον αγοραστή.

Πουλήθηκε για 23,79 εκατ. δολάρια το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι -Ενας θησαυρός που χωράει σε 2 δάχτυλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πριν από έξι μήνες ο οίκος Christies πούλησε ένα πορτοκαλί διαμάντι που ζυγίζει 14,82 καράτια και θεωρείται το μεγαλύτερο στην κατηγορία του έναντι της τιμής ρεκόρ των 35 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια ημέρα νωρίτερα ο ανταγωνιστικός οίκος δημοπρασιών Sotheby πούλησε ένα κίτρινο διαμάντι 100,09 καρατίων έναντι ποσού 16,3 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Πουλήθηκε για 23,79 εκατ. δολάρια το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι -Ενας θησαυρός που χωράει σε 2 δάχτυλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ