Εκθεση ΟΟΣΑ: Το Δημόσιο «πνίγει» την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα -Χάνονται χρήματα και ανταγωνιστικότητα [γράφημα] - iefimerida.gr

Εκθεση ΟΟΣΑ: Το Δημόσιο «πνίγει» την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα -Χάνονται χρήματα και ανταγωνιστικότητα [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γραφειοκρατία, επαχθείς φόροι και διοικητικός φόρτος είναι τρεις αρνητικοί παράγοντες που μετατρέπουν την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, σε ασήκωτο άχθος.Σύμφωνα με τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά της και να μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, αρκετοί ανασχετικοί παράγοντες εξακολουθούν να «πνίγουν» την επιχειρηματικότητα.

Οπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ, από τις ελληνικές εταιρείες γίνεται, ετησίως, εκροή ποσών ύψους 3.300.000.000 ευρώ για επαχθείς ρυθμίσεις, τη στιγμή που το ένα σημαντικό μέρος από αυτές θα μπορούσαν να εξαλειφθούν. Τα περισσότερο από αυτά τα ποσά δίνονται από τις επιχειρήσεις για τη φορολογική διοίκηση, τις δημόσιες συμβάσεις και το εταιρικό δίκαιο.

Οπως αναφέρει ο Αναπληρωτής του ΟΟΣΑ, Λουίζ ντε Μέλλο: «Αυτή η έκθεση ρίχνει μια προσεκτική ματιά στο τι είναι αυτό που κοστίζει στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους κανονισμούς που σε πολλές περιπτώσεις είναι περιττά ». Για να συμπληρώσει το προφανές: «Αν μειωθεί η γραφειοκρατία θα επιτραπεί στις επιχειρήσεις να ξοδεύουν λιγότερα για τη διοίκηση και περισσότερα για την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Στο παρακάτω γράφημα φαίνονται οι 13 βασικοί τομείς προτεραιότητας που μελετήθηκαν από τον ΟΟΣΑ και καταδεικνύουν την εκροή κεφαλαίων από τις επιχειρήσεις. Τη μερίδα του λέοντος, σε ποσοστό 47%, καταλαμβάνει η φορολογική νομοθεσία.

Εκθεση ΟΟΣΑ: Το Δημόσιο «πνίγει» την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα -Χάνονται χρήματα και ανταγωνιστικότητα [γράφημα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ