Αυτοί είναι οι έξι νεαρότεροι δισεκατομμύριουχοι στον κόσμο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι έξι νεαρότεροι δισεκατομμύριουχοι στον κόσμο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτοδημιούργητοι ή κληρονόμοι αμύθητων πλούτων έχουν καταφέρει να είναι δισεκατομμυριούχοι και κάτω από 40 ετών. Στην πλειονότητά τους προέρχονται από το χώρο της τεχνολογίας κι έκαναν τεράστια περιουσία χάρη στις καινοτόμες ιδέες, αλλά και την επιχειρηματικές τους κινήσεις.

To Bloomberg εντόπισε τους έξι νεαρότερους δισεκατομμυριούχους. Πρόκειται για τους:

  1. Sergey Brin
  2. Mark Zuckerberg
  3. Alejandro Santo Domingo
  4. Scot και Dannine Dunkan
  5. Dustin Moskovitz
  6. Jan Koum

Λίγο πριν τα 40 στην πρώτη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Google Sergey Brin, ο οποίος δημιούργησε την εταιρεία μαζί με φίλους του σε ένα γκαράζ. Η περιουσία του σήμερα ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτοί είναι οι έξι νεαρότεροι δισεκατομμύριουχοι στον κόσμο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Στη δεύτερη θέση ο νεαρότερος των δισεκατομμυριούχων, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, o οποίος σήμερα γίνεται 30 ετών. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους το 2008. Σήμερα, η περιουσία του φθάνει τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο 37χρονος Αlejandro Santo Domingo με περιουσία που αγγίζει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι γιος του αείμνηστου Κολομβιανού δισεκατομμυριούχου «βασιλιά της μπύρας» Julio Mario Santo Domingo. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του «Metropolitan Museum of Art» της Νέας Υόρκης, ενώ είναι και σύμβουλος επενδύσεων σε πολλές επιχειρήσεις.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται τα αδέλφια Scot και Dannine Dunkan, ηλικίας 31 και 40 ετών αντιστοίχως. Εχοντας κληρονομήσει τον ενεργειακό κολοσσό του πατέρα τους, Enterprise Products Partners. Οι δύο τους διαθέτουν ο καθένας μία περιουσία ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, σπανίζουν εξαιρετικά οι φωτογραφίες τους.

Πέμπτος είναι ο ιδρυτής του Facebook, Dustin Moskovitz, ο οποίος είχε την τύχη να μοιράζεται το δωμάτιο του στο Χάρβαρντ με τον Mark Zuckerberg. O 29χρονος Μoskobitz είναι μόλις 8 ημέρες μικρότερος από τον πρώην συγκάτοικο του και η περιουσία του εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτος στη λίστα είναι ο τον Jan Koum, ο 38χρονος Ουκρανός ιδρυτής της Whatsapp, την οποία πούλησε στο Facebook έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η περιουσία του ανέρχεται σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ