Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια [εικόνες] - iefimerida.gr

Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια [εικόνες]

Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει παντού το κάπνισμα!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χαμός έχει ξεσπάσει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με την πρόθεση του δήμου να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα στο κέντρο της πόλης από το 2016.
Την πρόταση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Ρίτσαρντ Φόστερ, ο οποίος σημείωσε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε ήδη πειραματικά σε έξι από τους πολλούς πεζόδρομους της πόλης και αποδείχθηκε επιτυχημένο. Μαζί του φέρεται να συμφωνεί και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά διαφωνεί ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Νάπθαϊν, καθώς και πολλοί δημότες. «Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» δήλωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά.

Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Η Μελβούρνη είναι πρώτη στην κατανάλωση ναρκωτικών και ειδικά στο "ice", γίνεται κατάχρηση αλκοόλ και οι Αρχές νοιάζονται μόνο για το τσιγάρο, που είναι και νόμιμο» γράφει ένας δημότης στο Facebook.
O δήμος θέλει η πόλη να είναι μια από τις πρώτες στον κόσμο που απαγορεύουν εντελώς το τσιγάρο. Σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους.

O κ. Φόστερ είπε πως αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί τότε θα οριστούν συγκεκριμένες περιοχές εντός του κέντρου της πόλης στις οποίες οι καπνιστές θα μπορούν να καπνίσουν.
Για να περάσει το ακραίο αντικαπνιστικό μέτρο θα πρέπει να το ψηφίσουν οι έξι από τους έντεκα δημοτικούς συμβούλους που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Μελβούρνης.

Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σάλος στη Μελβούρνη - Ο δήμος θέλει να απαγορεύσει το κάπνισμα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ