Απολύθηκε η διευθύντρια των New York Times Τζιλ Εϊμπραμσον - Φήμες για τριβές με την ανδροκρατούμενη διοίκηση - iefimerida.gr

Απολύθηκε η διευθύντρια των New York Times Τζιλ Εϊμπραμσον - Φήμες για τριβές με την ανδροκρατούμενη διοίκηση

Απολύθηκε η διευθύντρια των New York Times Τζιλ Εϊμπραμσον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύσκολες οι τελευταίες μέρες για τις γυναίκες – στελέχη στον διεθνή τύπο. Μετά την απόλυση της διευθύντριας της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, τώρα απολύεται και η διευθύντρια των New York Times Τζιλ Εϊμπραμσον! Η απομάκρυνση της διευθύντριας προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. Για πολλές ώρες μάλιστα, η εφημερίδα δεν επιβεβαίωνε την είδηση, ενώ οι φήμες οργίαζαν.
Η 60χρονη Εϊμπραμσον είχε αναλάβει τη θέση της διευθύντριας το 2011. Ηταν η πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε αυτό το πόστο σε μια εφημερίδα που θεωρείται «ανδροκρατούμενη» για τα σημερινά δεδομένα, καθώς ήταν ελάχιστες οι γυναίκες που είχαν αναλάβει ποτέ κάποια επιτελική θέση. Ο εκδότης της εφημερίδας Αρθουρ Σουλτσμπέργκερ δεν είπε για ποιο ακριβώς λόγο απομακρύνθηκε η διευθύντρια, παρά ανέφερε μόνο «προβλήματα με τη διοίκηση».
Αν πάντως πιστέψουμε διάφορα σχόλια των αμερικανικών ΜΜΕ, αλλά και ορισμένα από τα λεγόμενα της ίδιας της Tζιλ Εϊμπραμσον, τότε φαίνεται ότι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των New York Times έπεσε θύμα ενός περιρρέοντος σεξισμού στην εφημερίδα. Οπως φημολογείται, οι σχέσεις της με τον εκδότη Σουλτσπέργκερ δεν ήταν καθόλου καλές εξ αρχής. Τα πράγματα όμως επιδεινώθηκαν χθες ύστερα από δημοσίευμα του περιοδικού New Yorker σύμφωνα με το οποίο η Εϊμπραμσον διαμαρτυρόταν για το γεγονός ότι αμείβεται λιγότερο από τον προκάτοχό της, Μπιλ Κέλερ. Επίσης, φαίνεται ότι η πρώην διευθύντρια είχε δημιουργήσει προβλήματα με το επιτελείο της εφημερίδας όταν θέλησε να διορίσει μια γυναίκα στη θέση της διευθύντριας της διαδικτυακής έκδοσης, την Τζανίν Γκίμπσον, η οποία διηύθηνε το αμερικανικό παράρτημα της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.
Στα τρία χρόνια που η βραβευμένη με Πούλιτζερ Τζιλ Εϊμπραμσον βρισκόταν στο τιμόνι των New York Times, η εφημερίδα έγινε ξανά κερδοφόρα, κέρδισε 800.000 νέους διαδικτυακούς συνδρομητές και οχτώ βραβεία Πούλιτζερ. Ο αντικαταστάτης της είναι ο Ντιν Μπάκετ, ο μέχρι πρότινος «νούμερο δύο» της εφημερίδας και ο πρώτος Αφροαμερικανός που αναλαμβάνει το πόστο του διευθυντή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ