Bασίλης Οικονόμου: Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήρθαν στη ΔΗΜΑΡ μάς έκαναν ζημιά - iefimerida.gr

Bασίλης Οικονόμου: Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήρθαν στη ΔΗΜΑΡ μάς έκαναν ζημιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωκομματικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου στην περίπτωση που το κόμμα καταγράψει χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές, κάτω του 3%.

«Η νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά και η ήττα δεν είναι ορφανή», σημείωσε ο Βασίλης Οικονόμου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αμφισβητηθεί η ηγετική ομάδα του κόμματος την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Ο Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ερωτηθείς για το εάν η συμμετοχή στη ΔΗΜΑΡ πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν δεσμούς με τον Γιώργο Παπανδρέου έκανε καλό ή κακό στο κόμμα απάντησε πως, όταν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στήριξαν τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα ανέβηκε στο 6% και πρόσθεσε με νόημα ότι «σήμερα μεγαλοσχήμονα στελέχη στηρίζουν τη ΔΗΜΑΡ αλλά τα γκάλοπ δείχνουν μικρά ποσοστά».

Μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό, που επιτέθηκε στη Μαριλένα Κοππά και στον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πρότεινε να ανοίξει η ΔΗΜΑΡ διάλογο με το «όλον» ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ακολουθεί τώρα ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θέτει ανοιχτά θέμα συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές για τη στρατηγική του Φώτη Κουβέλη.

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να είναι παράγοντας σταθερότητας και με αυτήν την έννοια οφείλει να θέσει το πλαίσιό της και να μην επιλέξει τον ρόλο μίας φωνής διαμαρτυρίας και μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος είναι εκρηκτικό, καθώς αρκετοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι δεν έχουν συμμετοχή στη χάραξη της πολιτικής του κόμματος, ενώ εκφράζουν διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν τα «ανοίγματα» στους «παπανδρεϊκούς» μετά την κοινή εμφάνιση του Φώτη Κουβέλη με τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκδήλωση της Μαριλένας Κοππά.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από κομματικά στελέχη γιατί ο Φώτης Κουβέλης στηρίζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κύριοι Ψαριανός, Λυκούδης και Οικονόμου εισηγούνται με δημόσιες δηλώσεις τους να ανοίξει την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ο διάλογος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος επιμένει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει το κόμμα στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ