Κορτζίδης: Φταίνε όλοι οι άλλοι -Ο δήμαρχος Ελληνικού ρίχνει ευθύνες σε αστυνομία και κατοίκους για το θάνατο του 13χρονου - iefimerida.gr

Κορτζίδης: Φταίνε όλοι οι άλλοι -Ο δήμαρχος Ελληνικού ρίχνει ευθύνες σε αστυνομία και κατοίκους για το θάνατο του 13χρονου

Κορτζίδης: Φταίνε όλοι οι άλλοι -Ο δήμαρχος Ελληνικού ρίχνει ευθύνες σε αστυνομί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι της περιοχής, η αστυνομία και ο ιδιοκτήτης του λούνα πάρκ. Για τον δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, φταίνε όλοι οι άλλοι, πέρα από τον ίδιο, για το θάνατου του 13χρονου αγοριού.

Ο κ. Κορτζίδης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών, με το ερώτημα της αργίας ή της έκπτωσης από το αξίωμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΡΙΤ, στην έγγραφη απολογία του επιχειρεί να παρουσιάσει τις έρευνες για το περιστατικό ως πολιτική δίωξη εναντίον του και ως παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Ο δήμαρχος ελέγχεται για σειρά παραλείψεων οι οποίες οδήγησαν στη λειτουργία λουνα παρκ χωρίς άδεια και τελικώς στοίχισαν τη ζωή, στις 27 Απριλίου, σε έναν 13χρονο και το σοβαρό τραυματισμό της αδερφής του. Ο κ. Κορτζίδης έχει κληθεί από τον γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, να εξηγήσει γιατί ο δήμος δεν είχε κάνει τον απαραίτητο προέλεγχο για τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης, δεν τηρούσε φάκελο στον οποίο θα συγκεντρώνονταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας, αλλά και δεν είχε ζητήσει από την Επιτροπή Θεαμάτων να ασχοληθεί με τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Στο υπόμνημά του ο δήμαρχος Ελληνικού ρίχνει ευθύνες στους περιοίκους, καθώς- όπως υποστηρίζει- θα έπρεπε να έχουν ενοχληθεί από τη λειτουργία του λούνα παρκ, στην Αστυνομία, διότι θα έπρεπε να είχε ελέγξει τη λειτουργία του, στον ιδιοκτήτη, ο οποίος θα έπρεπε να έχει καταθέσει το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι τα όργανά της είχαν εγκρίνει παλαιότερη απόφαση του Δήμου με την οποία ο συγκεκριμένος χώρος που είχε στηθεί το λούνα παρκ είχε εκμισθωθεί στο παρελθόν στην ίδια επιχείρηση και για τον ίδιο σκοπό.

Στο μεταξύ ανοιχτά εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Κορτζίδη ο Μανώλης Γλέζος. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αργυρούπολη, ανέφερε ότι «Τυχόν παραίτηση του κ. Κορτζίδη, θα ήταν λιποταξία εν ώρα μάχης. Το Ελληνικό δέχεται επίθεση και ο δήμαρχος πρέπει να παραμείνει όρθιος και να παλεύει».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ