Μυστήριο με πολυβόλο και σφαίρες που βρέθηκαν κοντά στο κτίριο του ΔΟΛ - iefimerida.gr

Μυστήριο με πολυβόλο και σφαίρες που βρέθηκαν κοντά στο κτίριο του ΔΟΛ

Μυστήριο με πολυβόλο με σφαίρες που βρέθηκε κοντά στο κτίριο του ΔΟΛ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα περίεργο εύρημα, σε εγκαταλελειμμένη κατοικία, κοντά στο κτίριο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην Αθήνα, προβληματίζει την αστυνομία. Πρόκειται για ένα πυροβόλο και τρεις γεμιστήρες, που εντοπίστηκε και δημιουργεί ερωτηματικά.

Το εν λόγω πολυβόλο Στεν, παλιού τύπου αλλά λειτουργικό, τρεις γεμιστήρες και 50 οξειδωμένα φυσίγγια βρέθηκαν στην οδό Πόντου και ήταν τυλιγμένο σε εφημερίδα με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2014, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Βήματος».

Οπλα τέτοιου τύπου χρησιμοποιούσε ο βρετανικός στρατός αλλά και μέλη της Εθνικής Αντίστασης, ενώ- όπως αναφέρει η εφημερίδα- τα τελευταία χρόνια διακινούνταν από λαθρέμπορους κυρίως στην Κρήτη. Οι γεμιστήρες με τις σφαίρες ήταν σε άριστη κατάσταση και βρίσκονταν σε μεταλλικό κουτί, που είχε ένδειξη που αντιστοιχούσε σε μικρό κιβώτιο σφαιρών ενός πολυβόλου με τρίποδα των «.30mm» που επίσης χρησιμοποιείτο στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και έχει αποσυρθεί εδώ και περίπου 50 χρόνια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην εγκαταλελειμμένη κατοικία διέμεναν περιστασιακά αλλοδαποί, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει για ποιον λόγο βρέθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο οπλισμός και πού μπορεί να χρησιμοποιείτο το παλιό βρετανικό πολυβόλο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ΔΟΛ πολυβόλο γεμιστήρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ