Οι χιονάτοι: Η εντυπωσιακή ομορφιά των αλμπίνων σε ένα πρωτότυπο πρότζεκτ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι χιονάτοι: Η εντυπωσιακή ομορφιά των αλμπίνων σε ένα πρωτότυπο πρότζεκτ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ' ένα άτομο και εμφανίζει εξαιρετικά λευκό και λεπτό δέρμα με ευπάθεια στις λοιμώξεις και κόκκινη ίριδα ματιών με προβλήματα όρασης. Ωστόσο, το χειρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά τα άτομα με λευκοπάθεια είναι ο κοινωνικός ρατσισμός.

Η λευκοπάθεια προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι είτε κληρονομική, είτε αποτέλεσμα του γενετικού φαινόμενου της μεταλλαγής.

Στην Αφρική όπου υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλμπίνων παγκοσμίως και όπου κατά συνέπεια είναι περισσότερο ορατά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της πάθησης, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού τα οποία εντάθηκαν δραματικά στην Τανζανία στα μέσα του 2008, όταν και αναφέρθηκαν περίπου 35 δολοφονίες και ακρωτηριασμοί ανθρώπων με αλφισμό (ανάμεσά τους και παιδιά) ως «μαγεμένων», κυρίως από οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από γιατρούς - μάγους της φυλής. Το γεγονός καταδίκασε με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 3 Σεπτεμβρίου 2008.

Την αρνητική αυτή πεποίθηση έρχεται να ανατρέψει το πρότζεκτ του φωτογράφου Σαν ντε Γουάιλντ, με τίτλο «Χιονάτοι» που παρουσιάζει την εκθαμβωτική ομορφιά των αλμπίνων σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική με τρόπο εντυπωσιακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογράφος εικόνες αλμπίνοι πρότζεκτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ