Ο αθλητικογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος, υποψήφιος στη Νέα Σμύρνη - iefimerida.gr

Ο αθλητικογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος, υποψήφιος στη Νέα Σμύρνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκλογική μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κατεβαίνει ο αθλητικογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος. Θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο της Νέας Σμύρνης, με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουτελάκη. Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μίλησε στο iefimerida.gr για την απόφαση του να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης-Νέα Σμύρνη- Ποιότητα Ζωής- Γιώργος Κουτελάκης».

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα;

Για να μαζέψω ό,τι μπορώ και να το συνεισφέρω στο να είναι ξανά δήμαρχος ο Γιώργος Κουτελάκης. Ζω στη Νέα Σμύρνη από το 1998, ο Κουτελάκης εξελέγη πρώτη φορά δήμαρχος το 1998, αυτόν ξέρω, αυτόν εμπιστεύομαι, μ' αυτόν έχω ταυτίσει όλ' αυτά τα χρόνια την καθημερινότητά μου στην πόλη. Ο ίδιος ο Κουτελάκης, για την ακρίβεια, είναι...ο δεύτερος λόγος που αποδέχθηκα την ιδέα. Ο πρώτος ήταν η κατεύθυνση της προγραμματικής πρότασης του Κουτελάκη, για την επόμενη πενταετία. Την βρήκα, πώς να πω, updated με τη ζώσα πραγματικότητα. Σύμφωνοι, ένας κάδος, δυο λάμπες σ' ένα κακοφωτισμένο δρόμο, η φθαρμένη άσφαλτος εδώ κι εκεί, τα τριγωνάκια με γρασίδι, ένα φανάρι. Και αυτά, ναι, φυσικά. Ο χώρος. Το περιβάλλον. Αλλά, μετά. Τώρα, στο βασικό πλάνο δεν νοείται παρά να είναι ο άνθρωπος. Ο αδύναμος συμπολίτης, που δεν τα βγάζει πέρα. Πώς θα στηρίξει ο Δήμος την ευάλωτη οικογένεια. Με ιατρείο, με φαρμακείο, με παντοπωλείο, με συσσίτιο, με φροντιστήριο, με δωρεάν συγκοινωνία, με απαλλαγή από τέλη.

Η πλατεία στη Νέα Σμύρνη αναγεννήθηκε αλλά οι γειτονιές βουλιάζουν -Οι κάτοικοι παραπονιούνται, σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα, για κακοτεχνίες σε δρόμους, πεζοδρόμια και για έλλειψη επαρκούς φωτισμού.

Ανήκω στους παραπονούμενους! Τα δίδυμά μου γεννήθηκαν το 2002 και έχω εξ ιδίων την πλήρη εμπειρία, τι αγωνιώδης δοκιμασία είναι για τον γονιό ή τον παππού να σπρώχνει το καρότσι με το μωρό. 'Η τα μωρά. Ενα σλάλομ, ανάμεσα στ' αυτοκίνητα που έχουν καβαλήσει το πεζοδρόμιο. Η Νέα Σμύρνη είναι ευλογημένη να διαθέτει μεγάλα πεζοδρόμια, και καταραμένη ότι είναι τόσο μεγάλα ώστε να χωράνε τα αυτοκίνητα επάνω. Η παρέμβαση του Δήμου σ' αυτό είναι ένα ζήτημα, πράγματι. Φτιάξε πάρκιγκ, σου λέει, για ν' ανασάνουν τα πεζοδρόμια. Μήπως όμως, ενδοσκοπικά, να βλέπαμε και το άλλο; Τη νοοτροπία μας; Γιατί, ένα παράδειγμα, η Πλατεία έχει γιγαντιαίο υπόγειο πάρκιγκ. Αλλ' εμείς είμαστε ικανοί, για να μη δώσουμε τρία ευρώ, να γυρίζουμε μισή ώρα γύρω-γύρω με το αυτοκίνητο ώσπου να βρούμε θέση. Και, στο μεταξύ, να 'χουμε πληρώσει για το καύσιμο περισσότερα απ' τα τρία ευρώ.

Η Νέα Σμύρνη και λόγω Πανιωνίου είναι ένα «αθλητικό» χωριό με παιδιά που διψάνε για ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ. Ωστόσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι ελάχιστες και αρκετές μοιάζουν εγκαταλελειμμένες. Υπάρχει πλάνο για να βελτιωθεί η κατάσταση;

Κεντρικό σημείο σ' αυτό, είναι το νέο κλειστό στην Αρτάκης που το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια. Θ' αντικαταστήσει το σημερινό, θα 'ναι μεγαλύτερο απ' το σημερινό, επιπλέον με υπόγειο γκαράζ, θα συμπεριληφθούν στο πρότζεκτ και αναξιοποίητοι γύρω χώροι του σημερινού. Εκεί πια, αλλάζουν θεαματικά οι δυνατότητες. Μάνι-μάνι, διπλασιάζεις τις διαθέσιμες ώρες προπονήσεων. Περιφερειακά, μία καλή λύση είναι το ν' αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, οι χώροι και οι υποδομές των σχολείων.

Νέα Σμύρνη σημαίνει και Πανιώνιος. Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος δοκιμάζεται έντονα, μπορεί ο Δήμος να τον βοηθήσει έμπρακτα;

Εννοείται. Ο Πανιώνιος ανήκει στην ίδια την ταυτότητα της πόλης. Στα συστατικά της. Τον κουβαλάμε, μέσα μας. Και τίποτε άλλο να μη γνωρίζει κανείς για τη Νέα Σμύρνη, πάλι αποκλείεται να μη ξέρει πως είναι η πόλη όπου εδρεύει ο Πανιώνιος. Το να συνεργαστεί και να στηρίξει τους αθλητικούς συλλόγους της Νέας Σμύρνης, πολύ περισσότερο τον κορυφαίο αθλητικό σύλλογο, δεν είναι κάτι που επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου. Είναι θεσμική υποχρέωση του Δήμου. Στις εκλογές, αν δείτε, ο Κουτελάκης έχει μαζί του όχι μόνον αθλητές, παλαιούς ή εν ενεργεία όπως ο Θωμάκος, του Πανιωνίου στο ποδόσφαιρο, στο πόλο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στον στίβο, αλλά και ανθρώπους που είναι ή έχουν διατελέσει πρόεδροι, μέλη συμβουλίων, στελέχη αθλητικών συλλόγων της πόλης. Ξέρουν τα ζητήματα, απ' το πόσο έχουν γδάρει το πετσί τους μ' αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ