Ο αναπτήρας που σε κάνει να ντρέπεσαι που καπνίζεις -Μετράει τα τσιγάρα και τα «κοστολογεί» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο αναπτήρας που σε κάνει να ντρέπεσαι που καπνίζεις -Μετράει τα τσιγάρα και τα «κοστολογεί» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημιουργήθηκε ο αναπτήρας με ...ευαισθησίες που ενδιαφέρεται για την υγεία του ιδιοκτήτη του. Σκοπός της λειτουργία του είναι να κάνει το «αφεντικό» του να ντρέπεται που καπνίζει, προκειμένου να το βοηθήσει να κόψει τη βλαβερή συνήθεια.

Ο πρωτότυπος αυτός αναπτήρας, που ονομάζεται Quitbit, ουσιαστικά «φακελώνει» όποιον τον κρατάει στο χέρι του. Καταγράφει πόσα τσιγάρα καπνίζει κάθε μέσα και το διάστημα που μεσολαβεί από το ένα τσιγάρο στο άλλο. Διαθέτει μια μικρή οθόνη LED όπου εμφανίζει προειδοποιητικά μηνύματα από τις «μετρήσεις» που έχει καταγράψει.

Ο αναπτήρας που σε κάνει να ντρέπεσαι που καπνίζεις -Μετράει τα τσιγάρα και τα «κοστολογεί» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μπορεί να συγχρονιστεί με ειδική εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, για τη δημιουργία μια βάσης δεδομένων, που κρατά αρχείο και στατιστικά με τους «στόχους» του καπνιστή και την επίτευξή τους, ενώ παράλληλα κάνει «λογαριασμό» για τα χρήματα που ξοδεύει σε τσιγάρα και πόσα θα εξοικονομήσει όταν κόψει το κάπνισμα.

Ο αναπτήρας που σε κάνει να ντρέπεσαι που καπνίζεις -Μετράει τα τσιγάρα και τα «κοστολογεί» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο έξυπνος αναπτήρας μπορεί να αναλάβει και πιο δραστικά μέτρα και να προγραμματιστεί να μην ανάβει κάποιες ώρες μέσα στη μέρα.

Ο αναπτήρας που σε κάνει να ντρέπεσαι που καπνίζεις -Μετράει τα τσιγάρα και τα «κοστολογεί» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι η ιδέα για τον αναπτήρα γεννήθηκε στην προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο όταν σπούδαζαν στον πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ