Γκρίνια δικηγόρων για τα 810 ευρώ που θα πάρουν ως αποζημίωση για τις εκλογές - iefimerida.gr

Γκρίνια δικηγόρων για τα 810 ευρώ που θα πάρουν ως αποζημίωση για τις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή τους στη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης εκφράζουν με επιστολή τους οι δικηγόροι, ζητώντας από την πολιτεία να τους δώσει όσα χρήματα τους είχε δώσει και στις εκλογές του 2012 και τονίζοντας ότι «αν διατηρηθούν οι ρυθμίσεις αυτές, θα τεθεί μοιραία σε δοκιμασία η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας».

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί υπάλληλοι) που θα διοριστούν εντός νομού θα λάβουν αποζημίωση 90 ευρώ ημερησίως για εννιά ημέρες, δηλαδή, δηλαδή 810 ευρώ συν τα οδοιπορικά, ενώ όσοι διοριστούν σε άλλο νομό θα λάβουν αποζημίωση 90 ευρώ ημερησίως για 11 ημέρες συν τα οδοιπορικά, δηλαδή 990 ευρώ, ενώ μέχρι και τις εκλογές του 2012 λάμβαναν έως και 1.000 ευρώ για κάθε Κυριακή.

Παράλληλα, οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι τα οδοιπορικά θα τους καταβληθούν μόνο μια φορά, γεγονός που θα τους αναγκάσει (όσους διοριστούν εκτός νομού) να παραμείνουν επί ένα δεκαήμερο στον τόπο όπου θα κάνουν τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ