Oταν ο Ωνάσης έβαζε την Κάλλας να μιμηθεί την Γκρέις Κέλι – Ποιος αποκάλεσε την ντίβα της όπερας «άκομψη» - iefimerida.gr

Oταν ο Ωνάσης έβαζε την Κάλλας να μιμηθεί την Γκρέις Κέλι – Ποιος αποκάλεσε την ντίβα της όπερας «άκομψη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν πολλές και σχεδόν μυθιστορηματικές οι κόντρες που είχε ο Αριστοτέλης Ωνάσης με τους ισχυρούς του πλανήτη. Δεν ήταν μόνο ο Νιάρχος, αλλά και ο πανίσχυρος Ρενιέ του Μονακό. Ο Ωνάσης χρησιμοποιήσε ακόμη και τη Μαρία Κάλλας, προσπαθώντας να την κάνει πιο εντυπωσιακή ακόμη και από την εκπάγλου καλλονής Γκρέις Κέλι που από ηρωίδα του Χόλιγουντ έγινε πραγματική βασίλισσα.

Γράφει χαρακτηριστικά η Σίβυλλα στο Βήμα:
«Ο χρόνος γυρίζει πίσω. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης προτιμούσε πάντα τις Rolls-Royce. Λάτρευε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακριβώς όπως και τα super glamorous yachts. Όταν έφθανε στο Μονακό φρόντιζε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Ήταν άλλωστε γνωστή η κόντρα του με τον Ρενιέ. Ο πρίγκιπας συνήθιζε να λέει ότι ο brutal, πάμπλουτος Έλληνας επιθυμούσε να κυριαρχήσει στο Μόντε Κάρλο. «Θέλει να αγοράσει τα πάντα» υποστήριζε. «Παραμένει όμως άξεστος παρά την τεράστια περιουσία του» τόνιζε.

Ο Ωνάσης γνώριζε τι ακριβώς έλεγε ο Ρενιέ πίσω από την πλάτη του. Φρόντιζαν άλλωστε να του τα μεταφέρουν οι στενοί του φίλοι. Ο Greek tycoon σε μία «κίνηση αβροφροσύνης» φρόντισε σε κάποια στιγμή να προσφέρει την θαλαμηγό "Christina" για ένα big party με την ευκαιρία της πρώτης επετείου των γάμων του πρίγκιπα με την Γκρέις Κέλι.

Το παιχνίδι Κάλλας-Γκρέης με την haute couture και ο Τσώρτσιλ

Μερικά χρόνια αργότερα η Μαρία Κάλλας, η μεγαλύτερη σοπράνο της εποχής μας προσπαθούσε να «μιμηθεί» το ντύσιμο της πανέμορφης Γκρέις. Επέλεγε πλέον μόνο δημιουργίες Γάλλων σχεδιαστών, όπως οι Dior, Balenciaga, Balmain, Chanel. Τεράστιες χειροποίητες καπελίνες και πέρλες από του Cartier και του Boucheron. Ακριβώς όπως η elegant, κατάξανθη πριγκίπισσα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης άλλωστε δεν είχε να κανένα πρόβλημα να πληρώνει αδρά τους διάσημους σχεδιαστές ρούχων και κοσμημάτων.

«Ο Άρης έχει βάλει και την Κάλλας στο παιχνίδι» έλεγε κολλητός του φίλος. «Μόνο που εκείνη δεν έχει καταλάβει ότι ακόμα και οι επιλογές των πανάκριβων γαλλικών ρούχων και μπιζού είναι ένα παιχνίδι εξουσίας του Ωνάση απέναντι στον Ρενιέ» συνεχίζει. «Η Κάλλας δεν είναι σίγουρα τόσο ωραία και elegant όσο η Γκρέις. Μπορεί όμως να είναι εξίσου καλά ντυμένη. Με τα λεφτά του Άρη πάντα. Αρκετές φορές μάλιστα τα κοσμήματά της αξίζουν περισσότερο από αυτά της νεαρής Αμερικανίδας που έμελε να γίνει πριγκίπισσα».

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, στενός φίλος του Ωνάση, γνώριζε αυτό το «περίεργο» παιχνίδι εξουσίας του μεγιστάνα. Ο Άγγλος πολιτικός, λάτρης των ακριβώς πούρων και της ροζ σαμπάνιας, συμπαθούσε την διάσημη Ελληνίδα σοπράνο. Συνομιλούσε συχνά μαζί της για όπερα. Είχε όμως ιδιαίτερη αδυναμία στην Τίνα Λιβανού.

Το «ατύχημα» της Μαρίας

Κάποιο βράδυ η ασπρόμαυρη ταφταδένια τουαλέτα της Κάλλας με το τεράστιο φουρό «πιάστηκε» στην πόρτα της Rolls Royce. Η Μαρία προσπαθούσε να την «τραβήξει» με μάλλον άγαρμπες κινήσεις. Το σκηνικό διαδραματίστηκε στο καζίνο του Μόντε Κάρλο, όπου ο Ωνάσης συνήθιζε να περνάει αρκετές ώρες. Την επόμενη μέρα η Γκρέις σχολίαζε ότι η «τραγουδίστρια» (έτσι συνήθιζε να την αποκαλεί η πρώην σύζυγος Τίνα Ωνάση) παραμένει μια χοντροκομμένη, «άκομψη» γυναίκα...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ