Η ΔΗΜΑΡ σε θύελλα: Διαφωνίες, γκρίνιες και θέμα ηγεσίας για την επόμενη μέρα - iefimerida.gr

Η ΔΗΜΑΡ σε θύελλα: Διαφωνίες, γκρίνιες και θέμα ηγεσίας για την επόμενη μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαίνονται οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Δημοκρατική Αριστερά υπό τη σκιά των δημοσκοπήσεων που φέρουν το κόμμα γύρω στο 2%, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.
Διαφωνούν με την προεκλογική τακτική
Κορυφαία στελέχη και βουλευτές αμφισβητούν ανοικτά την προεκλογική τακτική του Φώτη Κουβέλη και το «άνοιγμα» που έκανε στους πρώην υπουργούς και στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στη ΔΗΜΑΡ ώσπου να ξεκινήσουν οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά.
Η παρουσία πρώην υπουργών στη ΔΗΜΑΡ όπως του Χάρη Καστανίδη και του Πάνου Μπεγλίτη ή η τοποθέτηση της Μαριλένας Κοππά στο ευρωψηφοδέλτιο κρίνονται από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ως κινήσεις που δεν πείθουν τους ψηφοφόρους.

Ορισμένα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου διαμαρτύρονται γιατί ο Φώτης Κουβέλης «έχει πάρει από το χέρι την Κοππά και την περιφέρει για να εκλεγεί ευρωβουλευτής, έχοντας εγκαταλείψει τους δικούς μας ανθρώπους που παλεύουν μόνοι τους για μια ψήφο».

Μαίνεται ο εμφύλιος για το φλερτ με Παπανδρέου
Η κοινοβουλευτική ομάδα «βράζει», αφού οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ νιώθουν αποκομμένοι από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και αρκετοί διαφωνούν με τη στρατηγική της ηγεσίας να φλερτάρει με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Σημείο αντιπαράθεσης είναι και η «επόμενη μέρα» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Λυκούδης αμφισβητεί Κουβέλη

Ο Σπύρος Λυκούδης διαφοροποιήθηκε -μιλώντας στη «Βραδυνή»- από τη στρατηγική Κουβέλη, υποστηρίζοντας ότι «δεν πείθει η Ελιά ότι είναι τίποτα περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ plus, έτσι φαίνεται ότι και το δικό μου κόμμα δεν έχει πείσει ότι και οι δικές μας συμμαχίες με καλούς φίλους και συναγωνιστές είναι κάτι περισσότερο από τη ΔΗΜΑΡ plus».

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πρότεινε μια «θαρραλέα και ακομπλεξάριστη ανασυγκρότηση του συνόλου των κατακερματισμένων σήμερα δυνάμεων της Κεντροαριστεράς», βάζοντας στο κάδρο το «όλον ΠΑΣΟΚ», τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.
Ο κ. Λυκούδης εκτιμά ότι η τακτική Κουβέλη να σαμποτάρει το εγχείρημα της ενιαίας κεντροαριστεράς και να στραφεί μόνο σε στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ απέτυχε. Με τον δικό του τρόπο, ο πρώην γραμματέας και ιστορικό στέλεχος του κόμματος θέτει θέμα ηγεσίας για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

Ψαριανός: Ντέρμπι πασόκων!
«Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ενδοπασοκικές συγκρούσεις και ντέρμπι πασόκων μέσα στη ΔΗΜΑΡ. Η ΔΗΜΑΡ να αρχίσει να βρίζει τον Βενιζέλο και οι παπανδρεϊκοί και οι βενιζελικοί τον Παπανδρέου», δήλωσε χαρακτηριστικά (ΒΗΜΑ FM) ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, η ΔΗΜΑΡ κακώς αναμείχθηκε με πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου και κακώς αρνήθηκε να συμμετάσχει στη μεγάλη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς όταν άνοιξε το ζήτημα.

Η ΔΗΜΑΡ έγινε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ
Αλλα στελέχη τονίζουν ότι η ηγεσία του κόμματος έχει μετατρέψει τη ΔΗΜΑΡ σε αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μονοθεματική την προεκλογική ατζέντα του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι ότι τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στον τρίτο πόλο, όπως οι Πάνος Μπεγλίτης και Χάρης Καστανίδης, εμφανίζονται αποστασιοποιημένα από τις επιλογές του κ. Κουβέλη και δεν συμμετέχουν στην οργάνωση της προεκλογικής τακτικής!


Ο Κουβέλης στηρίζει την Κοππά, «αδειάζει» τα δικά του στελέχη

Την άποψη που διατύπωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά, καλώντας εμμέσως τους ψηφοφόρους της Ελιάς να ψηφίσουν Σαμαρά υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης κάλυψε πλήρως την κ. Κοππά, υποστηρίζοντας ότι εκφράζει την άποψη της ΔΗΜΑΡ και πως ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν κατάλαβε το περιεχόμενο της τοποθέτησής της...
Με συνέντευξή του στον Βήμα FM ανέφερε ότι η κυρία Κοππά είπε απλώς ότι η επιλογή του κ. Βενιζέλου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μιλήσουν στο όνομα της σταθερότητας, εάν και εφόσον το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί την Ελιά και το ΠΑΣΟΚ, εξ αντικειμένου οδηγεί τον πολίτη στην κάλπη στο όνομα της σταθερότητας του κ. Σαμαρά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι υπαρκτό το δίλημμα του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Διαμορφώνει συνθήκες που έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που με άλλον τρόπο επιλέγονται για να οδηγήσουν στη διχαστική και πολωτική κατάσταση. Δεν δικαιούται κανείς να τρομοκρατεί ούτε τη δημοκρατία ούτε τους ίδιους τους πολίτες» είπε, ενώ ανέφερε ότι δεν συμμερίζεται τις δημοσκοπικές καταγραφές «όσο κι αν τις μελετώ και τις αξιολογώ». Ακόμη μία φορά ο κ. Κουβέλης έκανε άνοιγμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «κατατάσσεται στις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να πρωτοστατούν, στις δυνάμεις της δικής μας Αριστεράς».

Η χαμένη κεντροαριστερά
Πάντως, οι δηλώσεις της κ. Κοππά όσο και τα όσα προηγήθηκαν με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της από τους κ.κ. Παπανδρέου και Κουβέλη έχουν τροφοδοτήσει μία εσωτερική γκρίνια στην Αγίου Κωνσταντίνου από στελέχη που θεωρούν ότι ο κ. Κουβέλης μετέφερε τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ.
Αυτό που εκπλήσσει τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε προεκλογικά την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και την ενοποίηση δυνάμεων αλλά επιμένει στις ομιλίες του να την επικαλείται για ...μετά τις ευρωεκλογές, όταν πιθανόν η ΔΗΜΑΡ θα βρίσκεται εκτός παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ