Ανακαλύφθηκε η ιστορική «Σάντα Μαρία»; Ειδικοί υποστηρίζουν πως βρήκαν την ναυαρχίδα του Κολόμβου μετά από 500 χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανακαλύφθηκε η ιστορική «Σάντα Μαρία»; Ειδικοί υποστηρίζουν πως βρήκαν την ναυαρχίδα του Κολόμβου μετά από 500 χρόνια [εικόνες]

Ειδικοί υποστηρίζουν πως βρήκαν την καραβέλα του Κολόμβου μετά από 500 χρόνια [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την διάσημη ναυαρχίδα «Σάντα Μαρία» του Χριστόφορου Κολόμβου υποστηρίζει πως εντόπισε μία ομάδα ειδικών στην υποβρύχια αρχαιολογία, στο βυθό της βόρειας ακτής της Αϊτής. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε το ναυάγιο ύστερα από μισό αιώνα φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με όσα είχε καταγράψει σε σημειώσεις του ο Ισπανός χαρτογράφος κάνοντας το την πρώτη αρχαιολογική απόδειξη για την ανακάλυψη της Αμερικής.

Στις 3 Αυγούστου το 1492 ο μεγάλος θαλασσοπόρος ξεκίνησε το ταξίδι του προκειμένου να βρει ένα σύντομο θαλάσσιο μονοπάτι για την Ασία με συνολικά τρεις καραβέλες, τις Νίνια, Πίντα και Σάντα Μαρία. Ωστόσο, κοντά στις Μπαχάμες το γαλεόνι προσέκρουσε σε ύφαλο αφήνοντας την μία για πάντα στον βυθό της Καραϊβικής.

Ανακαλύφθηκε η ιστορική «Σάντα Μαρία»; Ειδικοί υποστηρίζουν πως βρήκαν την ναυαρχίδα του Κολόμβου μετά από 500 χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ολες οι γεωγραφικές και αρχαιολογικές ενδείξεις καθώς και η υποθαλάσσια τοπογραφία υποδηλώνουν ότι το ναυάγιο αυτό είναι η περίφημη ναυαρχίδα του Κολόμβου, η Σάντα Μαρία», αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας Μπάρι Κλίφορντ και πρόσθεσε πως «Είμαι σίγουρος ότι η πλήρης έρευνα του ναυαγίου θα μας δώσει για πρώτη φορά μια λεπτομερή, θαλάσσια, αρχαιολογική απόδειξη για την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο».

Η ομάδα ερευνητών είχε εντοπίσει το 2003 το ναυάγιο στα ανοιχτά της βόρειας Αϊτής, παρόλα αυτά δεν ήταν δυνατό να αναγνωρίσει το πλοίο. Η ανακάλυψη ενός καταυλισμού του Κολόμβου στην Αϊτή καθώς επίσης και οι σημειώσεις από το ημερολόγιό του φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για την ναυαρχίδα «Σάντα Μαρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ