Τα παιδιά της κρίσης είναι λιγότερο εγωκεντρικά -Η οικονομική δυσκολία, φάρμακο για τον εφηβικό ναρκισσισμό - iefimerida.gr

Τα παιδιά της κρίσης είναι λιγότερο εγωκεντρικά -Η οικονομική δυσκολία, φάρμακο για τον εφηβικό ναρκισσισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης διαμορφώνουν καλύτερο χαρακτήρα στα παιδιά και όταν ενηλικιώνονται γίνονται λιγότερο εγωκεντρικοί και λιγότερο νάρκισσοι, εν αντιθέσει με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περίοδο ευημερίας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αμερικανών ψυχολόγων, η κρίση αποτελεί ένα είδος «φάρμακου» κατά του ναρκισσισμού της εφηβείας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχολόγο Έμιλι Μπιάνκι του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση αξιολόγησαν τα ευρήματα τριών προηγούμενων ερευνών που συνολικά αφορούσαν περίπου 35.000 ανθρώπους, οι οποίοι γεννήθηκαν μεταξύ 1930 και 1994.

Τα συμπεράσματα που έβγαλαν είναι ότι όσοι νέοι ενηλικιώθηκαν στη διάρκεια κάποιας οικονομικής κρίσης, περιστρέφονται λιγότερο γύρω από τον εαυτό τους. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι νέοι όταν αντιλαμβάνονται ότι γύρω τους υπάρχουν μεγάλα επίπεδα ανεργίας παύουν να νιώθουν μοναδικοί και ξεχωριστοί. Αντίθετα, όσοι μεγαλώνοντας συνήθισαν στην ιδέα ότι τα πράγματα είναι πάντα εύκολα, έχουν πιο πολλά στοιχεία ναρκισσισμού στο χαρακτήρα τους.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι οικονομικές συνθήκες κατά την περίοδο που διαμορφώνεται η προσωπικότητα κάποιου, δεν επηρεάζουν μόνο πώς οι άνθρωποι σκέφτονται για την οικονομία και την πολιτική, αλλά επίσης πώς σκέφτονται για τον εαυτό τους, καθώς και τη σημασία που αποδίδουν στους άλλους» δήλωσε η ψυχολόγο Έμιλι Μπιάνκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ