H ιστορία ένας γάτου που είχε χαθεί στο τσουνάμι της Ιαπωνίας και γύρισε σπίτι του μετά από τρία χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

H ιστορία ένας γάτου που είχε χαθεί στο τσουνάμι της Ιαπωνίας και γύρισε σπίτι του μετά από τρία χρόνια [εικόνες]

Απίστευτη ιστορία: ένας γάτος που είχε χαθεί στο τσουνάμι της Ιαπωνίας επέστρεψε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Σούικα βρήκε ξανά τον δρόμο για το σπίτι. Ενας γάτος που είχε χαθεί στο τσουνάμ που έπληξε πριν από τρία χρόνια την Ιαπωνία, επέστρεψε στη φωλιά του και τους ιδιοκτήτες του!
Ο Σούικα, ένας όμορφος μαύρος γάτος, ζούσε μια ήσυχη ζωή στο Οφουνάτο, στην Ανατολική Ιαπωνία μαζί με ένα ζευγάρι συνταξιούχων, την Καζούκο και τον Τακέο Γιαμαγκίσι, μέχρι που το καταστροφικό τσουνάμι χτύπησε την πόλη τους τον Μάρτιο του 2011. Το ζευγάρι γλύτωσε, αλλά, ο γάτος ήταν άφαντος. Οι δυο Ιάπωνες τον έψαχναν για τρεις μήνες ώσπου απελπίστηκαν, σίγουροι πια ότι είχε πνιγεί.

Σίγουρα, ο ζωηρός Σούικα έχει πολλές ιστορίες να αφηγηθεί...Ωσπου, τον περασμένο μήνα, συνέβη το θαύμα. Ενα άλλο ζευγάρι βρήκε ένα μαύρο γάτο να περιπλανιέται στο δάσος έξω από το Οφουνάτο. Ηταν φιλικός με τους ανθρώπους και φορούσε κολάρο. Τον μετέφεραν στο κτηνιατρικό κέντρο της πόλης, το οποίο προσπάθησε να βρει τα αφεντικά του. Δημοσίευσε φωτογραφία του στην τοπική εφημερίδα, αλλά κανένας δεν εμφανίστηκε. Ωσπου, ένας υπάλληλος του κέντρου κατόρθωσε να αποκρυπτογραφήσει τα μισοσβησμένα γράμματα στο κολάρο του. Ετσι, μπόρεσαν να έρθουν σε επικοινωνία με το ζεύγος Γιαμαγκίσι, το οποίο τρελάθηκε από τη χαρά του μόλις έμαθε τα νέα. Οσο για την 36χρονη κόρη τους η οποία ζει στο Τόκιο, έκλαψε από τη συγκίνηση μόλις έμαθε ότι ξαναβρέθηκε ο αγαπημένος γάτος της οικογένειας.
Εδώ και λίγες εβδομάδες, ο Σούικα ξεκουράζεται στο παλιό του σπίτι και γουργουρίζει χαρούμενος και χαλαρός στην αγκαλιά των «γονιών» του. «Μα, που ήσουν;», τον ρωτάει τρυφερά η «μαμά» Καζούκο.

H ιστορία ένας γάτου που είχε χαθεί στο τσουνάμι της Ιαπωνίας και γύρισε σπίτι του μετά από τρία χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφίες: Asahi Shimbun/BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ