Εξι χρόνια φυλακή για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ - Καταδικάστηκε για χρηματισμό από κατασκευαστική εταιρεία - iefimerida.gr

Εξι χρόνια φυλακή για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ - Καταδικάστηκε για χρηματισμό από κατασκευαστική εταιρεία

Εξι χρόνια φυλακή για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πικρές του βγήκαν οι δοσοληψίες με τις κατασκευαστικές του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε έξι χρόνια φυλακή, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροληψία.Αυτή είναι μάλιστα η πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας που επιβάλλεται ποινή κάθειρξης σε πρώην επικεφαλής κυβέρνησης.
Ο κεντρώος πολιτικός, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους, αρνείται τις κατηγορίες. Το σκάνδαλο αφορά την υπόθεση «Holyland» την περίοδο που ο Ολμερτ εκτελούσε χρέη δημάρχου της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας, από το 1993 ως και το 2006.Κατηγορήθηκε (και τελικά, καταδικάστηκε) ότι χρηματίστηκε με 500.000 σέκελ (144.000 δολάρια) από την κατασκευαστική εταιρεία «Holyland» προκειμένου να διευκολύνει την ανέγερση κτιριακών συγκροτημάτων πολυτελείας στην Ιερουσαλήμ και με 60.000 σέκελ (17.000 δολάρια) για ένα άλλο κατασκευαστικό έργο.

Εξι χρόνια φυλακή για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμερτ - Καταδικάστηκε για χρηματισμό από κατασκευαστική εταιρεία | iefimerida.gr 0

Ο 68χρονος κεντρώος πολιτικός, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους, αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση. Οι συνήγοροί του αναμένεται να ζητήσουν από το δικαστήριο να μην διατάξει την προφυλάκισή του μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την έφεση σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μήνες. Στις 31 Μαρτίου, δικαστήριο του Τελ Αβίβ καταδίκασε τον 'Ολμερτ και άλλους κατηγορουμένους διότι αγνόησαν νομικούς και πολεοδομικούς περιορισμούς και ενέκριναν ένα κατασκευαστικό έργο στην νοτιοδυτική Ιερουσαλήμ με χρηματικά ανταλλάγματα.

Η σημερινή απόφαση ήταν απλά η τελευταία, ενδεχομένως, πράξη σε ένα μακροσελές δικαστικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον πρώην πρωθυπουργό και τις ύποπτες δοσοληψίες του. Πριν από δύο χρόνια, ο βετεράνος πολιτικός απαλλάχτηκε από τις περισσότερες κατηγορίες εις βάρος του για διαφορετικές υποθέσεις που αφορούσαν τους δεσμούς του με αμερικανό επιχειρηματία.Ο Όλμερτ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Αριέλ Σαρόν στην ηγεσία του κεντρώου κόμματος Καντίμα και στον πρωθυπουργικό θώκο το 2006, παραιτήθηκε από πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν η αστυνομία εισηγήθηκε να του απαγγελθούν κατηγορίες για άλλη υπόθεση διαφθοράς και μάλιστα ενώ βρισκόταν εν μέσω ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ