Ενας 89χρονος γαλατάς στην Ηλιούπολη φτιάχνει το πιο αγνό, γευστικό και μυρωδάτο παγωτό της Αθήνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενας 89χρονος γαλατάς στην Ηλιούπολη φτιάχνει το πιο αγνό, γευστικό και μυρωδάτο παγωτό της Αθήνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα μικρό στενό στην Ηλιούπολη, στο νούμερο 15 της Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα συναντήσεις ένα από τα πιο παλιά γαλακτοπωλεία της Αθήνας που μοσχοβολάει άρωμα βανίλιας και κρατάει γερά στην κρίση, πουλώντας 150 κιλά γιαούρτι την ημέρα, εδώ και 60 χρόνια.

Η ιστορία του, όπως σημειώνει το Popaganda.gr, ξεκινάει το 1935, τότε που ο Βασίλης Μπακογιάννης, παιδάκι ακόμη 12 χρόνων, φεύγει με τα πόδια από το χωριό του -Πυρά Ηρακλέους της ορεινής Φωκίδας- για να εργαστεί σε ένα εργαστήριο γάλακτος στην Κοκκινιά. Για κάποιο καιρό όλα βαίνουν καλώς μέχρι που η κατοχή και οι κακουχίες της τον ξαναγυρίζουν στο χωριό. Ύστερα από τον πόλεμο, όμως, επιστρέφει στην Αθήνα και πιάνει δουλειά σε ένα αντίστοιχο εργαστήριο στο Παγκράτι, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, αγοράζουν τα δικά τους πρόβατα στον Υμηττό κι αρχίζουν μαζί να φτιάχνουν αυθεντικά γιαούρτια με την τέχνη του παππού Νίκου Μπακογιάννη –που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τσέλιγκες στο χωριό, άσος στην παρασκευή γιαουρτιού.

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορία του κ. Μπακογιάννη, το πώς φτιάχνει τα πιο ξακουστό γιαούρτι και ρυζόγαλο της Αθήνας, αλλά και το ξακουστό, αγνό, μυρωδάτο παγωτό του, καθώς και το πού βρίσκεται το μαγαζί του στο Popaganda.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ