Από στραβά και κίτρινα έγιναν ολόισια και κατάλευκα -Οι οδοντοστοιχίες των σταρ πριν και μετά τις «επεμβάσεις» [εικόνες] - iefimerida.gr

Από στραβά και κίτρινα έγιναν ολόισια και κατάλευκα -Οι οδοντοστοιχίες των σταρ πριν και μετά τις «επεμβάσεις» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κοινωνική μας θέση δεν προσδιορίζεται πλέον μόνο από την ανατροφή και τη μόρφωσή μας, αλλά από την οδοντοστοιχία μας. Όπως φαίνεται τα δόντια εξελίσσονται σε νέο σημείο αναφοράς για διακρίσεις μεταξύ των ατόμων.

Δεν είναι τυχαίο ότι διάσημοι πλέον σταρ του Χόλιγουντ, έχουν χαμόγελα για διαφήμιση οδοντόκρεμας, ενώ σε φωτογραφίες από τα πρώτα τους βήματα, τα δόντια τους ήταν τελείως διαφορετικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βικτόρια Μπέκαν, με το νέο της «στόμα»:

Η παλιά Βικτόρια:

Ο κορυφαίος κοινωνικός επιστήμονας Μάλκολμ Γκλάντγουελ εξηγεί ότι τα άτομα με άσχημη οδοντοστοιχία έχουν λιγότερες πιθανότητες για επιτυχία, διότι εξαιτίας των δοντιών τους απορρίπτονται από συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης.

Ο κ. Γκλάντγουελ, μιλώντας στο περιοδικό Times, εντάσσει τα δόντια και την παχυσαρκία στην ίδια κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι εξελίσσονται στο νέο «κύμα» κοινωνικών διακρίσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως λέει, είναι οι διάσημοι που ξοδεύουν μια περιουσία για να αποκτήσουν μια λαμπερή και αψεγάδιαστη οδοντοστοιχία, κάνοντας από μια απλή λεύκανση ή αντικαθιστώντας τα δικά τους δόντια με εμφυτεύματα.

Ο Νίκολας Κέιτζ, πριν και μετά:

Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς:

Ο Μπεν Αφλεκ:

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, όσοι έχουν την οικονομική άνεση μπορούν να αποκτήσουν ένα αστραφτερό χαμόγελο, όπως οι αστέρες του Χόλιγουντ. Αντίθετα, όσοι προέρχονται από φτωχότερα στρώματα δεν έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πολλά χρήματα για να περιποιηθούν τα δόντια τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βρετανία,. Μόλις το 10% του φτωχότερου πληθυσμού προχωρά σε αισθητικές παρεμβάσεις στόματος. Οι άνθρωποι «βλέπουν» τα λευκά δόντια ως ένδειξη πλούτου. Τα άτομα με αστραφτερά χαμόγελα δείχνουν 5 χρόνια νεώτερα, έχουν 10% παραπάνω πιθανότητες για καλύτερη απασχόληση και αυξάνουν το εισόδημά τους κατά £ 10.000 ετησίως.

Εμφανής η διαφορά στην οδοντοστοιχία και του Ντέιβιντ Μπέκαμ:

Η Κίρστεν Ντανστ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ