Ενα Κάπρι στο Ιόνιο: Τα σχέδια του Εμίρη του Κατάρ για το νησί Οξυά - iefimerida.gr

Ενα Κάπρι στο Ιόνιο: Τα σχέδια του Εμίρη του Κατάρ για το νησί Οξυά

Ενα Κάπρι στο Ιόνιο: Τα σχέδια του Εμίρη του Κατάρ για το νησί Οξυά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλα σχέδια έχει ο Εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι, για το μικρό νησί Οξυά του Ιονίου, αφού φαίνεται πώς σκοπεύει να το μετατρέψει σε ένα ελληνικό Κάπρι, με απίστευτες πολυτέλειες και με αγάπη και σεβασμό στην Τέχνη.

Το masterplan του Εμίρη ο οποίος είχε αγοράσει πέρσι το νησί έναντι 5.600.000 ευρώ,αποκαλύπτει το Εθνος της Κυριακής σε σχετικό του δημοσίευμα, παρουσιάζοντας την τελική εικόνα του νησιού. Το επενδυτικό σχέδιο του εμίρη του Κατάρ, είναι έτοιμο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την πυροπροστασία με τη διάνοιξη ζωνών.

Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο εκπονήθηκε από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο aa Associates/Στέλιος Αγιοστρατίτης & Συνεργάτες Αρχιτέκτονες Μηχανικοί Ε.Π.Ε. θα βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη αφού θα αποτελεί ένα θέρετρο μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα όλης της χώρας και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας.

Οπως αναφέρει το Εθνος της Κυριακής, Το concept design παρουσιάστηκε στην Ντόχα του Κατάρ, παρουσία των εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας PIMARA Α.Ε., η οποία εκπροσωπεί τη βασιλική οικογένεια.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και η περιβαλλοντική μελέτη η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς το νησί υπόκειται σε καθεστώς Natura και θα πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Οσο για το κόστος και τα οφέλη μίας τέτοιας επιχείρησης, το Εθνος της Κυριακής επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται στα 250.000.000 με 300.000.000 ευρώ και προβλέπεται ότι θα προσφέρει περίπου 700 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο αιχμής της κατασκευής και περίπου 200-250 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του νησιού σε εργαζόμενους από τις γύρω περιοχές αλλά και από την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα το Εθνος, το νησί και όλες οι εγκαταστάσεις του θα είναι φιλικές προς το Περιβάλλον, οι μετακινήσεις θα γίνονται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν και ποδηλατόδρομοι στο νησί.

Οπως τονίζουν οι μελετητές του έργου, στην προώθηση της σημαντικής αυτής επένδυσης έχουν βρει συμπαραστάτες τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Τουρισμού καθώς και την τοπική κοινωνία η οποία έχει αγκαλιάσει την πρόταση αξιοποίησης της Οξυάς.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Γενικής Διάταξης, προβλέπεται η ανάπτυξη των εξής εγκαταστάσεων:
Κτίριο Υποδοχής, Διοίκησης και Μουσείο
Ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων
Χωριό «Καλυψώ»
Χωριό «Δάφνη»
Παραθαλάσσια bungalows
Θεματικά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες διαφορετικού ύφους με πανοραμική θέα.
Το Αμφιθέατρο
Η «Αγορά»
Κτίρια διαμονής προσωπικού
Ο οικισμός των καλλιτεχνών
Μαρίνες, πλωτές αποβάθρες και ελικοδρόμια
Χώροι άθλησης και αναψυχής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ