Φοιτητικές εκλογές με μπράβους -«Φουσκωτοί» και σε συνδικαλιστικές ψηφοφορίες - iefimerida.gr

Φοιτητικές εκλογές με μπράβους -«Φουσκωτοί» και σε συνδικαλιστικές ψηφοφορίες

Φοιτητικές εκλογές με μπράβους -«Φουσκωτοί» και σε συνδικαλιστικές ψηφοφορίες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Νονοί» της νύχτας είχαν εμπλοκή σε φοιτητικές, αλλά και συνδικαλιστικές εκλογές, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη δράση ενός κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική.

Οπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά των εμπλεκομένων στο κύκλωμα, οι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και οι σωματειακές στον «Ερυθρό σταυρό» έγιναν παρουσία «φουσκωτών», όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και γιατρός του συγκεκριμένου νοσοκομείου, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή «μπράβων» για τη διενέργεια των σωματειακών και συνδικαλιστικών εκλογών, ενώ το επίμαχο αποδεικτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή.

Για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα κατηγορούνται 16 άτομα, από τους οποίους επτά προφυλακίστηκαν. Ανάμεσά τους και ο 46χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος εμφανίζεται να εισπράττει από 200 έως 1.500 ευρώ το μήνα, από 22 καταστήματα σε Αττική, Κόρινθο και αλλού, για προστασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μέλη της ομάδας του έχουν ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτες καφέ - μπαρ σε Π. Φάληρο και Αγ. Θεοδώρους, προκαλώντας τους κατάγματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ συνέθλιψαν με σφυρί τα δάκτυλα του χεριού ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων στα Πετράλωνα.

Οσο για την εμπλοκή τους με τις φοιτητικές εκλογές, από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο «εγκέφαλος» είχε τηλεφωνικές επαφές με 24χρονο απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα. Οπως αναφέρει η δικογραφία, ο εγκέφαλος εισέπραττε εκβιαστικά από τον απόφοιτο 1.000 το μήνα και πιθανότατα ο τελευταίος πήγαινε φοιτητές στα νυχτερινά κλαμπ που εργαζόταν, εισπράττοντας ποσοστά.

Επίσης, όπως αποκαλύφθηκε, έπειτα από αίτημα του 24χρονου, ο 46χρονος είχε διατάξει μέλη της ομάδας του να δώσουν «ισχυρή παρουσία» σε φοιτητικές εκλογές, επιβάλλοντάς την σε μέλη αντίπαλων παρατάξεων.

Εξίσου αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο συνομιλιών του αρχηγού της σπείρας με γιατρό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», που του ζήτησε «2-3 άτομα για ''παρουσία'' σε συνδικαλιστικές εκλογές στο χώρο του νοσοκομείου», κάτι που έγινε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ