Ερχονται ελαφρύνσεις φόρων, ρυθμίσεις για χρέη και κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης - iefimerida.gr

Ερχονται ελαφρύνσεις φόρων, ρυθμίσεις για χρέη και κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης

Ερχονται ελαφρύνσεις φόρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάφρυνση από τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και αλλαγές σε ρυθμίσεις χρεών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Δεδομένα που θα εφαρμοστούν από το 2015, αν βέβαια- πρώτα από όλα- επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα», ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για μείωση των φορολογικών συντελεστών σε πολίτες και επιχειρήσεις, κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης που επιβαρύνει κάθε χρόνο με συντελεστή από 1% έως 4% ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων από ΦΠΑ και μείωση από το 2015 στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων και των τεκμηρίων.

Επιπλέον, όπως είπε, το υπουργείο Οικονομικών μελετά ένα νέο σχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μετά από τη διαπίστωση ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους τα χρέη των πολιτών προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 3,5 δισ. ευρώ και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις δεν επιλέγονται από τους πολίτες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ