«Την επόμενη φορά, θα έρθω με βομβαρδιστικό» -Πρόκληση Ρώσου πολιτικού που δεν τον άφησαν να πετάξει πάνω από τη Ρουμανία - iefimerida.gr

«Την επόμενη φορά, θα έρθω με βομβαρδιστικό» -Πρόκληση Ρώσου πολιτικού που δεν τον άφησαν να πετάξει πάνω από τη Ρουμανία

«Την επόμενη φορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν που απείλησε μέσω Twitter να πετάξει με... βομβαρδιστικό πάνω από τη Ρουμανία, επειδή δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος του να περάσει από τον εναέριο χώρο της.

Το επεισόδιο δημιουργήθηκε το Σάββατο, το Βουκουρέστι επέβαλε την απαγόρευση στον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας. Ο Ρογκόζιν- ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Ρωσίας στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ μετά από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία- επιχείρησε να πετάξει προς τη Μόσχα από την αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία.

«Κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, η Ρουμανία έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για το αεροπλάνο μου», έγραψε στο Twitter ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας. «Η Ουκρανία δεν μου επιτρέπει να περάσει το αεροπλάνο μου από εκεί. Την επόμενη φορά θα πετάξω με ένα TU – 160» έγραψε ακόμη. Το TU - 160 είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Ρωσίας.

Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τη Μόσχα να διευκρινίσει αν τα σχόλια του Ρογκόζιν αντιπροσωπεύουν «την επίσημη θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς τη Ρουμανία ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ». Οπως ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών «η απειλή για χρήση ενός ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση λαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης στο περιφερειακό πλαίσιο». Επίσης προστίθεται ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία έχει σπάσει την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας ενώ οι φιλορώσοι αυτονομιστές παραβιάζουν τη δημόσια τάξη στο γειτονικό κράτος» και σημειώνεται ότι η Ρουμανία τηρεί τις κυρώσεις που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ