To πιο γλυκό μάθημα: Ηλικιωμένοι Αμερικανοί διδάσκουν αγγλικά σε μαθητές από τη Βραζιλία μέσω skype [Βίντεο] - iefimerida.gr

To πιο γλυκό μάθημα: Ηλικιωμένοι Αμερικανοί διδάσκουν αγγλικά σε μαθητές από τη Βραζιλία μέσω skype [Βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μεν κάνουν εξάσκηση στη γλώσσα. Οι δε κερδίζουν την ανθρώπινη επαφή που τους έλειπε. Σε αυτή την παράξενη όσο και όμορφη αμερικανοβραζιλιάνικη σύμπραξη, ηλικιωμένοι Αμερικανοί που ζουν σε γηροκομείο βοηθούν μαθητές να τελειοποιήσουν τα αγγλικά τους. Ολα αυτά χάρη στην τεχνολογία.
Την ιδέα είχε ινστιτούτο ξένων γλωσσών στo Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το οποίο έστησε μια ιδιότυπη διεθνή συνεργασία: τα παιδιά βελτιώνουν τα αγγλικά τους μιλώντας μέσω skype με τρόφιμους ενός γηροκομείου στο Σικάγο, πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Κάθε μαθητής σχηματίζει «ζευγάρι» με ένα Αμερικανό που θα μπορούσε να είναι ο δικός του παππούς ή η δική του γιαγιά. Από αυτή τη σχέση κερδίζουν και οι δύο.

Σε ένα από τα βίντεο, μια ηλικιωμένη Αμερικανίδα φαίνεται να λέει σε ένα κοριτσάκι από τη Βραζιλία «είσαι η νέα μου εγγονή». Σε ένα άλλο στιγμιότυπο, ένας άλλος Αμερικανός δείχνει σε ένα αγόρι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τη γυναίκα του. «Ω, ήσουν πολύ ωραίος όταν ήσουν νεότερος», του λέει ο νεαρός Βραζιλιάνος και προσθέτει αμέσως μετά: «Και τώρα είσαι ωραίος».

«Η επικοινωνία με το βίντεο ωφελεί και τις δυο πλευρές», λέει η Ζοάνα Μοντέιρο από τη σχολή γλωσσών CNA. «Η ιδέα είναι απλή και κερδίζουν από αυτή τόσο οι μαθητές όσο και οι ηλικιωμένοι. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις την αλληλεπίδρασή τους και την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ