«Ναζιστικό» απορρυπαντικό αποσύρεται από τη γερμανική αγορά - Ο αριθμός στη συσκευασία παρέπεμπε σε κρυφό σήμα των ναζί - iefimerida.gr

«Ναζιστικό» απορρυπαντικό αποσύρεται από τη γερμανική αγορά - Ο αριθμός στη συσκευασία παρέπεμπε σε κρυφό σήμα των ναζί

«Ναζιστικό» απορρυπαντικό αποσύρεται από τη γερμανική αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H μεγαλύτερη εταιρεία καθαριστικών προϊόντων του κόσμου υποχρεώθηκε να αποσύρει από τη γερμανική αγορά ένα απορρυπαντικό της.. Aυτό έγινε ύστερα από καταγγελίες, ότι ένας αριθμός που ήταν τυπωμένος σε εμφανές σημείο πάνω στο κουτί του, είναι το σύμβολο του «Χάιλ Χίτλερ» για τους νεοναζιστές.
Το απορρυπαντικό σε σκόνη Ariel, που παρασκευάζεται και πωλείται σε όλον τον κόσμο από την εταιρεία Procter & Gamble, έφερε τον αριθμό 88, τυπωμένο με μεγάλα, μαύρα στοιχεία, πάνω σε μια φωτογραφία της φανέλας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.
Στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός 88 είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση Heil Hitler (Χάιλ Χίτλερ). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.
Η αμερικανική εταιρεία τόνισε ότι ο στόχος της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να παραπέμψει στον Χίτλερ.
«Θέλαμε να προωθήσουμε το απορρυπαντικό διαφημίζοντας ότι δίνει πέντε πλύσεις παραπάνω, δηλαδή 88 αντί για τις συνηθισμένες 83», εξήγησε μια εκπρόσωπος της εταιρείας από τα γραφεία της στη Φραγκφούρτη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την Δευτέρα δεν έχουν γίνει άλλες παραδόσεις του απορρυπαντικού στο αμφιλεγόμενο κουτί.
Ένας χρήστης του Twitter ήταν ο πρώτος που επισήμανε στην εταιρεία τη «διπλή σημασία» του συμβόλου που χρησιμοποίησε στο προϊόν της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ