Η Ινδία πάει στον Αρη: Το Μανγκάλιαν κατευθύνεται προς τον κόκκινο πλανήτη - iefimerida.gr

Η Ινδία πάει στον Αρη: Το Μανγκάλιαν κατευθύνεται προς τον κόκκινο πλανήτη

Η Ινδία πάει στον Αρη: Το Μανγκάλιαν κατευθύνεται προς τον κόκκινο πλανήτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλώρη για τον Αρη έχει βάλει η Ινδία με το φιλόδοξο πρότζεκτ Μανγκάλιαν, που θα την κάνει την πρώτη ασιατική χώρα που θα πατήσει στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη.

Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο η εφημερίδα Τα Νέα, μπορεί ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικών Ερευνών (ISRO) να μην θυμίζει σε τίποτα το κτίριο της NASA στο Χιούστον, ωστόσο σε περίπου 140 ημέρες, θα έχει καταφέρει κάτι που θα φέρει την Ινδία στην κορυφή των ασιατικών χωρών.

Ενώ η Ιαπωνία, η Κίνα και 21 άλλες ασιατικές χώρες έχουν αποτύχει παταγωδώς στο ίδιο εγχείρημα, η Ινδία, εκτόξευσε το Μανγκάλιαν τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ήδη διανύσει τη μισή απόσταση μέχρι τον Αρη, ενώ υπολογίζεται να φτάσει εκεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το Μανγκάλιαν κατασκευάστηκε στο χρόνο ρεκόρ των 15 μηνών και το όλο πρόγραμμα θα κοστίσει συνολικά 54.000.000 ευρώ, όταν το αντίστοιχο πρόγραμμα Maven της ΝΑSA που χρειάστηκε 10 χρόνια για να φτιαχτεί, κόστισε 481.000.000 ευρώ.

Επίσης, ένας από τους λόγους που το κόστος του Μανγκάλιαν ήταν μειωμένο, είναι ότι σε αντίθεση με τη NASA, η ISRO έκανε πολύ λιγότερες δοκιμές πριν την εκτόξευση και πολύ λιγότερους ελέγχους στο σχεδιασμό.

Ωστόσο φαίνεται πώς μέχρι τώρα το πρόγραμμα στέφεται με επιτυχία, ενώ ακόμη και ο επικεφαλής του προγράμματος Maven της NASA, δηλώνει ενθουσιασμένος με το εγχείρημα των Ινδών επιστημόνων.

Ο επόμενος σκόπελος που θα πρέπει να περάσουν οι ερευνητές του ISRΟ θα έρθει στις 24 Σεπτεμβρίου που θα πρέπει να ξυπνήσουν το μανγκάλιαν από τον 9μηνο ύπνο του μέσα σε 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ