Απίστευτος βάτραχος που χορεύει: Νέο είδος ανακαλύφθηκε στην Ινδία [βίντεο] - iefimerida.gr

Απίστευτος βάτραχος που χορεύει: Νέο είδος ανακαλύφθηκε στην Ινδία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντυπωσιασμένοι είναι οι ερευνητές στην Ινδία, αφού πρόσφατα ανακάλυψαν, όχι μόνο ένα, αλλά 14 εντελώς νέα είδη μικροσκοπικών βατράχων που χορεύουν, στις ζούγκλες της Δυτικής Ινδίας.

Τα μικροσκοπικά μόλις 13-35 mm σε μήκος, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας δεκαετούς αναζήτησης στην Δυτική Ghats , μια οροσειρά που εκτείνεται από το βορρά προς νότο σε ολόκληρη την Ινδία για 1.600 χιλιόμετρα.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Σαθγιαμπχάμα Ντας Μπιζού, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Δελχί ειδικευμένο στα βατράχια, προσδιόρισαν τα νέα είδη μελετώντας τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και αναλύοντας τους δείκτες του μοριακού DNA.

Τα ευρήματά τους αποκαλύπτουν ότι οι νέοι βάτραχοι ανήκουν σε ένα αρχαίο γένος που ονομάζεται Micrixalus και... χορεύει από την εποχή των δεινοσαύρων.

«Τα νέα αμφίβια είναι δεν είναι μεγαλύτερα από μια μέλισσα και το τέλειο καμουφλάζ τους τα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν» εξηγεί ο Μπιζού.

Ο περίεργος χορός με τα πίσω πόδια, έχει παρατηρηθεί σε αρκετά είδη βατράχων όπως εξηγούν οι ερευνητές από το τμήμα ζωολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.

Οπως εξηγούν, ο χορός σχετίζεται με το ερωτικό τους κάλεσμα για τα αρσενικά, αφού συχνά ο ήχος του νερού, πνίγει τον ηχητικό τους κάλεσμα. Από την άλλη, τα θηλυκά σχετίζεται με την γέννα: «σε ορισμένα είδη το θηλυκό γεννάει σε μία κοιλότητα της άμμου που σκάβει με τα πίσω πόδια της και στη συνέχεια τα καλύπτει για να μην παρασυρθούν από το νερό»

Ωστόσο ο Μπιζού, εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της αποψίλωσης δασών από γεωργικές και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες.

«Κατά τα τελευταία 12 χρόνια των μελετών μου στα βατράχια, έχω παρατηρήσει μείωση του αριθμού των βατράχων σε περιοχές που υπήρχε αφθονία».

Ετσι, όπως εξηγεί, για ορισμένα από αυτά τα μοναδικά αμφίβια, αυτός μπορεί να είναι ο τελευταίος τους χορός...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ