Η παραμυθένια έπαυλη του Τσάρλι Τσάπλιν στην Ελβετία γίνεται Μουσείο- Είναι χτισμένη στις όχθες μιας λίμνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Η παραμυθένια έπαυλη του Τσάρλι Τσάπλιν στην Ελβετία γίνεται Μουσείο- Είναι χτισμένη στις όχθες μιας λίμνης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία ειδυλλιακή έπαυλη του 18ου αιώνα στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, ο Tσάρλι Τσάπλιν, ο μεγάλος ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου, πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του. Το 1952, κυνηγημένος από το Μακαρθισμό εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στην Ελβετία, μαζί με την οικογένεια του.Μετά από μια δεκαετία διαπραγματεύσεων και με τη σύμφωνη γνώμη των τριών παιδιών του, το αρχοντικό του θα μετατραπεί σύντομα σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του σινεμά. Ο «Κόσμος του Τσάπλιν» όπως θα ονομαστεί, αναμένεται να κοστίσει 45 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα, φωτογραφίες και έγγραφα από τη ζωή του μεγάλου Άγγλου ηθοποιού και σκηνοθέτη που μεγαλούργησε στις πρώτες δεκαετίες του Χόλιγουντ.


Στο σπίτι αυτό -όπου άφησε και την τελευταία του πνοή το 1977- ο αγαπημένος «αλητάκος» της μεγάλης οθόνης με τα ασουλούπωτα κοστούμια και το χαρακτηριστικό μουστάκι, έγραφε βιβλία, συνέθετε μουσική, έκανε ταινίες και περνούσε χρόνο με τη σύζυγό του Ούνα και τα οκτώ παιδιά τους.
Μετά το θάνατό του το κτίριο ερήμωσε , μέχρι το 2008 όταν αγοράστηκε τελικά από τη Genii Capital, μία εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λουξεμβούργο. «Ήταν πολύ ευτυχισμένος εδώ γιατί είχε μία οικογενειακή ζωή», δήλωσε ο γιός του Μάικλ Τσάπλιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μουσείο Ελβετία Τσάρλι Τσάπλιν Σαρλό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ