Αίμα ξανά στην Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις, πολλοί νεκροί και χάος στη Μαριούπολη [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Αίμα ξανά στην Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις, πολλοί νεκροί και χάος στη Μαριούπολη [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και βυθίζεται στο χάος και τον εμφύλιο η Ουκρανία, καθώς αυτονομιστές και φιλοκυβερνητικοί δεν δείχνουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν, ενώ σήμερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μία φορά η Μαριούπολη με συγκρούσεις που άφησαν πίσω πολλούς νεκρούς.Πληροφορίες από ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για βίαια αιματηρά επεισόδια και ανταλλαγή πυρών. Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας σκότωσαν περίπου 20 φιλορώσους αυτονομιστές κατά την επίθεσή τους εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Μαριούπολη στα νοτιοανατολικά. Ο Αβάκοφ δήλωσε ότι η απόπειρα περίπου 60 «τρομοκρατών» να εισβάλλουν στο κτίριο κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών στο εσωτερικό του αρχηγείου. Κάποιοι από τους εξεγερμένους διέφυγαν και αναζήτησαν καταφύγιο στην πόλη.

Ενας ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τέσσερις αυτονομιστές συνελήφθησαν, ανέφερε ο ίδιος στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. «Μεγάλο μέρος των δραστών διέφυγαν στην πόλη εγκαταλείποντας τα όπλα τους (…) Το κτίριο (της τοπικής αστυνομίας) είναι στις φλόγες», υπογράμμισε ο Αβάκοφ.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές της επαρχίας Ντονέτσκ είχαν ανακοινώσει ότι τρεις φιλορώσοι έχουν σκοτωθεί και 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις.

Ο ουκρανικός ιστότοπος 0629.com.ua μετέδωσε ότι πολλά τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού κινούνται στους δρόμους της πόλης, ενώ οδοφράγματα έχουν δημιουργεί με φλεγόμενα λάστιχα και το κέντρο της πόλης είναι κλειστό για τα οχήματα.

Στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες συγκρούσεις μεταξύ της ουκρανικής αστυνομίας και των ένοπλων αυτονομιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ