Αποκάλυψη: Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες - iefimerida.gr

Αποκάλυψη: Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες

Απίστευτο έκοβαν χρήματα από τα εξοπλιστικά και τα αχρήστευαν για να παίρνουν πι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ οι μίζες έρεαν σαν τη βροχή τη «χρυσή» δεκαετία των εξοπλιστικών, από το 1997 έως το 2005, όπως προκύπτει από την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής διαπραγματεύσεων για το σύστημα ΕΡΜΗΣ, Διονυσίου Φραγκιουδάκη, το κόστος για το πρόγραμμα μειώθηκε, αλλά «πήραμε ένα μη λειτουργικό πρόγραμμα, καθώς αφαιρέθηκαν υλικά και χωρίς αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα».

Οπως είπε ο κ.Φραγκιουδάκης η επιτροπή πήρε εντολή από τη γενική διεύθυνση εξοπλισμών, της οποίας προΐστατο ο Γιάννης Σμπώκος, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της προσφοράς. «Εμείς είπαμε να γίνει η σύμβαση της οποίας το κόστος μειώθηκε κατά 21,5 δισ δολάρια. Θεωρήσαμε πως οι εταιρείες με τις οποίες διαπραγματευτήκαμε δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το δημόσιο συμφέρον».

Στο εδώλιο του κατηγορημένου κάθονται ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας, ο Αντώνης Κάντας τότε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, ο οποίος είχε ομολογήσει μίζες εκατομμύριο επιστρέφοντας στο δημόσιο 12 εκατ. δολάρια, ο Νίκος Λεονταρίτης και ο Ζαχαρίας Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ