Θηριώδη πολυτελή τζιπ, ακριβές μάρκες και ουρές στα κοσμικά καφέ: Η Κηφισιά μοιάζει να ξέχασε τι σημαίνει κρίση και ζει μέσα στη χλιδή - iefimerida.gr

Θηριώδη πολυτελή τζιπ, ακριβές μάρκες και ουρές στα κοσμικά καφέ: Η Κηφισιά μοιάζει να ξέχασε τι σημαίνει κρίση και ζει μέσα στη χλιδή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν κάποιος βρεθεί στο κέντρο της Κηφισιάς, σε συγκεκριμένα μαγαζιά και ξεχαστεί για λίγο, θα νομίζει ότι βρίσκεται στην Αvenue Montaigne του Παρισιού. Χλιδή, κοσμικότητες, τσάντες με ψώνια από επώνυμες μάρκες, μεγαλοεπιχειρηματίες και διασημότητες που συναγελάζονται.

Φαίνεται πως στην Κηφισιά -που την είδαμε να χτυπιέται από την κρίση, πολυτελή καταστήματα να βάζουν λουκέτο και να μένουν κλειστά ή να ανοίγουν φούρνοι στη θέση τους- έχει διατηρήσει ένα θύλακα που λειτουργεί όπως τις εποχές που λεφτά υπήρχαν. Περιγράφει χαρακτηριστικά η Σίβυλλα, στο Βήμα

«Έριξα μια εξεταστική ματιά γύρω μου. Τα τραπέζια του "Amos" ήταν γεμάτα από κόσμο. Αγόρια και κορίτσια ντυμένα σπορτίφ κάθονταν στις ριγέ πολυθρόνες και συζητούσαν μεταξύ τους. Κάποιοι άλλοι παρέμεναν όρθιοι και παρατηρούσαν τα ακριβά αυτοκίνητα τα οποία περνούσαν εκείνη τη στιγμή από τον δρόμο.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Αντώνης Νικοπολίδης

Ένα σκυλάκι ράτσας πεκινουά άρχισε να γαυγίζει μέσα από μια λευκή τσάντα με ειδικό μαξιλαράκι και τρύπες. Πρόκειται για το πιο trendy αξεσουάρ με το οποίο μπορείς να μεταφέρεις το κατοικίδιό σου. Με άνεση, ασφάλεια κυρίως όμως με στυλ. Τα κορίτσια νομίζουν ότι βρίσκονται στο "Avenue", ακριβώς πάνω στην Avenue Montaigne των Παρισίων. Εκεί όπου συγκεντρώνονται όλα τα super models αλλά και οι πλέον πολύφερνοι γαμπροί του πλανήτη. Στην πραγματικότητα όμως βρίσκονται στην Κηφισιά. Ένα από τα πιο ακριβά προάστια της πόλης.

Σκέφτομαι ότι οι κύριοι της τρόικας οι οποίοι συνηθίζουν να κάνουν τις βόλτες τους σε trendy εστιατόρια και cafe θα ένιωθαν σίγουρα ιδιαίτερα άβολα. Οι κάτοικοι αυτής της ταλαιπωρημένης, πτωχευμένης χώρας φαίνεται ότι δεν το «βάζουν κάτω». Θηριώδη Jeep, Porsche, Mercedes, σακούλες από σινιέ boutiques ,κυρίες με ακριβά κοσμήματα, αγόρια και κορίτσια «ξαπλωμένα» στον ήλιο. Σίγουρα οι περισσότεροι κάτοικοι της Κηφισιάς ανήκουν σε υψηλά, οικονομικά στρώματα. Η εικόνα όμως την οποία παρουσιάζει το συγκεκριμένο προάστιο στα πιο πολυσύχναστα σημεία του θυμίζει πρωτεύουσες άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Restaurants και βιτρίνες

Μια παρέα επιχειρηματιών περνάει την είσοδο του εστιατορίου του Χριστόφορου Πέσκια. Το resto είναι γεμάτο από κόσμο. Κάποιοι άλλοι παρατηρούν τις βιτρίνες με τα σινιέ ρούχα αξίας χιλιάδων ευρώ. Ένα κορίτσι σχολιάζει ότι το μαγαζί του οίκου Louis Vuitton έκλεισε για να δώσει τη θέση του στους γαλλικούς φούρνους "Paul". Περιμένει με ανυπομονησία λέει να ανοίξει το "P" για να απολαύσει τα ροζ, κίτρινα, γαλάζια μακαρόν του.

Ένα φόρεμα στο χρώμα της πούδρας τραβάει το βλέμμα μου στην βιτρίνα της "Luisa". Η "Bottega Veneta" παρουσιάζει τις καινούργιες τσάντες της σε μπλε ελεκτρίκ.

Επιχειρηματίες, αθλητές και bodyguards

Tα αστραφτερά, ακριβά αυτοκίνητα συνέχισαν να περνάνε στους γύρω δρόμους. Οι οδηγοί τους έριχναν ματιές στα τραπέζια των cafe και τις exclusive boutiques. Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί, σε κυρίες με τις shopping bags, τα αγόρια και κορίτσια με τις αθλητικές φόρμες «συναντήθηκαν» με παίκτες του μπάσκετ και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Πολλοί παρατηρούν τα πλήθη μέσα από τα μαύρα τους γυαλιά. Ένας νεαρός, γεροδεμένος bodyguard που μοιάζει με μοντέλο τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Η Κηφισιά ζει στους δικούς της λαμπερούς ρυθμούς. Μέσα σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό γεμάτο εκρηκτικά χρώματα και μυρωδιές ακριβών γαλλικών perfumes...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ