Σεϊχέλες: Καρχαρίας σκότωσε Βρετανό τουρίστα - iefimerida.gr

Σεϊχέλες: Καρχαρίας σκότωσε Βρετανό τουρίστα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας βρετανός τουρίστας 30 ετών, που ήταν στις Σεϊχέλες για τον μήνα του μέλιτος, έχασε τη ζωή του χθες Τρίτη όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία, δύο εβδομάδες μετά το θάνατο ενός γάλλου τουρίστα υπό τις ίδιες συνθήκες και στο ίδιο μέρος, αναγκάζοντας τις αρχές να απαγορεύσουν το κολύμπι σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου.

"Ο Ίαν Ρέντμοντ, Βρετανός 30 ετών, βρισκόταν στο νησί για το μήνα του μέλιτος μαζί με τη σύζυγό του όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία Άνσε Λάζιο" στο νησί Πρασλίν, σύμφωνα με την αστυνομία των Σεϊχελών.

"Δύο άνθρωποι που βρίσκονταν σε ένα σκάφος, όχι μακριά από το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση, προσπάθησαν να βοηθήσουν τον νεαρό Βρετανό, όμως ο Ίαν Ρέντμοντ δεν κατάφερε να επιβιώσει καθώς είχε χάσει πολύ αίμα", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Ο καρχαρίας του έκοψε το ένα χέρι και ένα κομμάτι από το αριστερό του πόδι", σύμφωνα με την αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε χθες Τρίτη το απόγευμα.

Η σύζυγός του, που έκανε ηλιοθεραπεία στην παραλία, είδε όλη τη σκηνή.

Το ζευγάρι, που μόλις είχε παντρευτεί είχε φτάσει στις Σεϊχέλες λίγες ημέρες πριν.

Στις αρχές Αυγούστου ένας γάλλος τουρίστας 36 ετών έχασε τη ζωή του στο ίδιο σημείο όταν δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία.

Το Πρασλίν είναι το δεύτερο νησί του αρχιπελάγους των Σεϊχελών.

Έπειτα από αυτή τη δεύτερη επίθεση η κυβέρνηση των Σεϊχελών υιοθέτησε μία σειρά μέτρων για να ενισχύσει την ασφάλεια των τουριστών.

Η ναυτιλιακή αρχή των Σεϊχελών απαγόρευσε το κολύμπι σε πολλούς κόλπους του νησιού Πρασλίν, αλλά και σε άλλα γειτονικά νησιά, ενώ έχουν δημιουργηθεί και περίπολοι που ελέγχουν τις θάλασσες.

Πάντως τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες στις Σεϊχέλες. Η τελευταία θανάσιμη επίθεση καρχαρία είχε σημειωθεί το 1963, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, Αλιείας και Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ