Δραματικές ώρες για έναν εργάτη στην Κρήτη που καταπλακώθηκε μέσα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Δραματικές ώρες για έναν εργάτη στην Κρήτη που καταπλακώθηκε μέσα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων, κοντά στο Νοσοκομείο, με θύμα έναν 39χρονο εργάτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από κυβικά χώματος την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε πηγάδι. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Έλληνα, ομογενή από τη Γεωργία, ο οποίος «θάφτηκε» μέσα σε κυβικά χώματος, όταν υποχώρησε τμήμα από τα τοιχώματα του πηγαδιού, και ενώ ο ίδιος έκανε εργασίες μέσα σε αυτό.

Ο άτυχος εργάτης, την ώρα που έγινε η υποχώρηση, βρίσκονταν στον πάτο του πηγαδιού, ενώ τρεις ακόμη συνάδελφοί του κατάφεραν να «διαφύγουν» αλώβητοι από το χώρο του ατυχήματος, καθώς βρίσκονταν σε υψηλότερο σημείο του πηγαδιού, πάνω στις σκαλωσιές.

Σύμφωνα με το Flashnews, το πηγάδι είναι βάθους περίπου 15-17 μέτρων και χρονολογείται από το 1940. Οι εργασίες αφορούσαν στη στήριξη των τοιχωμάτων με πλέγματα και τσιμεντοκονίαμα.

Ήταν η πρώτη του ημέρα στη δουλειά - Ο αδελφός του ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα

Ο 39χρονος δεν είχε κλείσει ούτε 24ωρο στη συγκεκριμένη δουλειά, όταν συνέβη το ατύχημα. Μάρτυρας του ατυχήματος, έμελλε να γίνει ο ίδιος του ο αδερφός, ο οποίος εργάζεται και αυτός στο συνεργείο.

Δραματικές ώρες για έναν εργάτη στην Κρήτη που καταπλακώθηκε μέσα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Κίνδυνος κατάρρευσης και εγκλωβισμός των διασωστών

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικές δυνάμεις για την επιχείρηση διάσωσης του 39χρονου, ενώ νωρίς το μεσημέρι έφτασε ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο και εργολάβος από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Δραματικές ώρες για έναν εργάτη στην Κρήτη που καταπλακώθηκε μέσα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η πορεία της επιχείρησης, όμως, δεν εξελίχτηκε όπως θα περίμεναν οι συνάδελφοι και οι αγαπημένοι του 39χρονου, καθώς ο εργολάβος επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης κατάρρευσης των τοιχωμάτων του πηγαδιού και εγκλωβισμός των ίδιων των διασωστών που επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους.

Η ανησυχία για την έκβαση της επιχείρησης γίνεται εντονότερη, καθώς ο 39χρονος μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνεται στις προσφωνήσεις των διασωστών και δεν δίνει σημάδια ζωής.

Δραματικές ώρες για έναν εργάτη στην Κρήτη που καταπλακώθηκε μέσα σε πηγάδι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα ερευνούν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο, όπου επίσης μετέβησαν και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ