Tο καινούργιο Skoda Fabia θα είναι στο Παρίσι

Στη γαλλική πρωτεύουσα και στο σαλόνι αυτοκινήτου της στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί επίσημα η νέα γενιά του Skoda Fabia, το οποίο φυσικά, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, θα έχει μια τελείως διαφορετική και εμφανώς πιο σύγχρονη αισθητική. Τόσο εκτός όσο και εντός.

Το αμάξωμά του θα συνεχίσει στο πεντάθυρο μοτίβο, τόσο ως κλασικό hatchback όσο και ως στέισον, ενώ δεν θα υπάρχει και πάλι 3θυρη εκδοχή. Από την άλλη οι άνθρωποι της Skoda κάνουν σκέψεις και για ένα τετράθυρο Fabia, κυρίως για τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει το Rapid οι πιθανότητες μιας τέτοιας κίνησης είναι περιορισμένες.

Αντίθετα σίγουρη είναι η χρήση των μικρών κινητήρων του ομίλου της VW, στους οποίους θα προστεθεί τόσο ο νέος 3κύλινδρος diesel των 1.400 κυβικών με απόδοση που θα κυμαίνεται από τους 75 έως τους 105 ίππους, όσο και ένας ολοκαίνουργιος turbo βενζίνης 1.000 κυβικών με 90 άλογα. Μια γρήγορη έκδοση RS δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν.

Κάτι ακόμα που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν το καινούργιο Fabia συνεχίζει με μια νέα εκδοχή του υπάρχοντος πλαισίου ή αν θα βασιστεί στο MQB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο Παρίσι Skoda Fabia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ