Σπάνιο είδος αράχνης που κάνει τούμπες, αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία νέου ρομπότ [βίντεο] - iefimerida.gr

Σπάνιο είδος αράχνης που κάνει τούμπες, αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία νέου ρομπότ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν σας τρομάζουν οι αράχνες που πετάνε τότε η νέα ανακάλυψη ξεπερνάει κάθε προηγούμενο: Πρόκειται για ένα είδος αράχνης που κινείται κυριολεκτικά κάνοντας τούμπες και αποτελεί έμπνευση για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ρομπότ.

Ο λόγος για την Cebrennus rechenbergi, που όμως η γυμναστική της επίδειξη δεν είναι το μόνο πράγμα που την κάνει ξεχωριστή. H παράξενη αυτή αράχνη δημιουργεί ειδικές δομές από μετάξι που την προστατεύουν από την καυτή έρημο.

Η παράξενη αυτή ιδιότητα της αράχνης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ενεργοποιείται όταν η αράχνη αισθάνεται ότι απειλείται. Επίσης, όπως παρατήρησαν, συχνά στέκεται στα δύο πίσω πόδια της προκειμένου να τρομάξει επίδοξους θηρευτές.

Αντλώντας έμπνευση από την παράξενη αυτή αράχνη, ο Ινγκο Ρέσενμπεργκ, ένας επιστήμονας από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, στη Γερμανία δημιούργησε ένα μικρό ρομπότ με το όνομα Tabbot, μία παραλλαγή της λέξης tabacha που σημαίνει αράχνη στην τοπική διάλεκτο.

Οπως εξηγεί ο Ρέσενμπεργκ αυτό το πρωτοποριακό ρομπότ «μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο έδαφος, στον πυθμένα του ωκεανού, ή ακόμα και στον Άρη»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ