Η τέχνη του δρόμου -Οι καλλιτέχνες που διακοσμούν το άχαρο αστικό τοπίο με υπέροχα και αλλόκοτα σχέδια [εικόνες] - iefimerida.gr

Η τέχνη του δρόμου -Οι καλλιτέχνες που διακοσμούν το άχαρο αστικό τοπίο με υπέροχα και αλλόκοτα σχέδια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστική ομορφιά ποικίλει, έρχεται σε όλα τα ...σχήματα και μεγέθη, αλλά - παρά τις αδιαμφισβήτητα εκπληκτικές μορφές - τα περισσότερα αστικά κέντρα είναι «βουτηγμένα» σε μια όμορφη αλλά περιορισμένη παλέτα χρωμάτων.

Γκρι, καφέ, λευκό μαζί με μια απόκλιση στις μεταλλικές αποχρώσεις. Ισως γι αυτό υπάρχουν οι καλλιτέχνες του δρόμου, να ζωγραφίσουν ένα ουράνιο τόξο πάνω στο βαρετό γκρι.

Εξοπλισμένοι με σπρέι, ακόμα και με αυτοκόλλητα, οι street artists έχουν μια ικανότητα να ενισχύσουν το πιο θαμπό αστικό κέντρο με τα πιο ζωηρά χρώματα του οπτικού φάσματος. Το κάθε έργο τους φιλοξενείται σε πύργους μέχρι και γέφυρες, κάνοντας γνωστή στους περαστικούς την αισθητική υπογραφή τους: ο κόσμος της τέχνης του δρόμου είναι ένα πλούσιο και πολύπλοκο είδος που ωθεί τα όρια της σύγχρονης τέχνης.

Ιδού μερικά δείγματα από πόλεις του κόσμου:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ