Η Τουρκία απαγορεύει το νέο βίντεο της Σακίρα με τη Ριάνα - Θεωρεί ότι προβάλει την ομοφυλοφιλία - iefimerida.gr

Η Τουρκία απαγορεύει το νέο βίντεο της Σακίρα με τη Ριάνα - Θεωρεί ότι προβάλει την ομοφυλοφιλία

Η Τουρκία απαγορεύει το νέο βίντεο της Σακίρα με τη Ριάνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υστερία λογοκρισίας έχει πέσει στην Τουρκία. Μετά το twitter, το facebook και youtube, η ψαλίδα της κυβέρνησης Ερντογάν τώρα κόβει και το βίντεο της Σακίρα με τη Ριάνα! Ο λόγος; Προσβάλλει τα χρηστά ήθη και προβάλλει την ομοφυλοφιλία.

Η πέτρα του σκανδάλου είναι το «καυτό» βίντεο που γύρισαν μαζί οι δυο τραγουδίστριες για το τραγούδι Can't remember to forget you από το τελευταίο άλμπουμ της Σακίρα που έχει το όνομά της. Σε κάποιες σκηνές του βίντεο, το οποίο έχει περισσότερες από 270.000.000 επισκέψεις στο youtube, η Σακίρα και η Ριάνα ξαπλώνουν μαζί στο κρεβάτι φορώντας μαύρα μαγιό και χαϊδεύονται ερωτικά.

Αλλο που δεν ήθελε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας (RTÜK) για να το ρίξει στο πυρ το εξώτερο! «Οι δυο τραγουδίστριες, με το να βάζει η μία τα χέρια ανάμεσα στους μηρούς της άλλης, να τρίβουν την πλάτη τους στον τοίχο και να ξαπλώνουν μαζί στο κρεβάτι, πολύ κοντά η μία με την άλλη, δίνουν κακό παράδειγμα στην κοινωνία», γράφει η απόφαση. Το RTUK προειδοποιεί μάλιστα ότι «η επίδειξη ερωτικών χορών και κινήσεων προβάλλει την ομοφυλοφιλία και η εικόνα που δίνει ενδεχομένως να αποτελέσει αρνητικό πρότυπο για τα παιδιά και τους νέους».

Βαριά τα πρόστιμα - ανησυχεί η Διεθνής Αμνηστεία

Υστερα από αυτή την απόφαση, βαριά καμπάνα περιμένει τρία τηλεοπτικά κανάλια με πρόστιμα που φτάνουν τις 44.000 ευρώ και κρατήσεις 1% επί των ετήσιων εσόδων. Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο βασίζει τη λογοκρισία του στο νόμο περί προστασίας των ανηλίκων στα οπτικοακουστικά μέσα. Για να τη δικαιολογήσει μάλιστα, επιστρατεύει και ψυχολόγους οι οποίοι διατείνονται ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το αφύσικο. Ενας από αυτούς είναι και ο Τσεμ Κετσέ, πρόεδρος του Συνδέσμου Σεξουαλικής Υγείας της Τουρκίας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είνα απλώς, αντίθετη προς την ανθρώπινη φύση, αλλά και μπορεί να εμφανιστεί λόγω λαθών που κάνουν οι γονείς».

Η Διεθνής Αμνηστεία πάντως, εξέφρασε την ανησυχία της για την απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας. Τέτοιες κινήσεις, σχολιάζει, περνούν ομοφοβικά μηνύματα σε χώρες όπου οι ομοφυλόφιλοι δέχονται διαφόρων ειδών επιθέσεις. Στην Τουρκία μάλιστα συμβαίνει το εξής παράδοξο: η ομοφυλοφιλία ναι μεν αποτελεί μια νόμιμη επιλογή, από την άλλη όμως θεωρείται ψυχική ασθένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ