Υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες φωτογραφίζονται ολόγυμνοι για να αποδείξουν ότι η εσωτερική ομορφιά μετράει [εικόνες] - iefimerida.gr

Υπέρβαροι άνδρες και γυναίκες φωτογραφίζονται ολόγυμνοι για να αποδείξουν ότι η εσωτερική ομορφιά μετράει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που τελικά μετράει, αλλά και να τονίσει την αλλαγή των αισθητικών προτύπων στο πέρασμα των αιώνων, η Γερμανίδα φωτογράφος Τζούλια Φούλερτον Μπάτεν φωτογράφισε μοντέλα με πλούσιες καμπύλες που σπάνια θα χρησιμοποιούσαν για τις δουλειές τους άλλοι συνάδελφοί της, σε πόζες που θυμίζουν κάτι από πίνακες του Τιτσιάνο και του Ρούμπενς.

Η Μπάτεν τοποθέτησε τα μοντέλα της για τη φωτογράφιση με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το αποτέλεσμα να θυμίζει πίνακα της μπαρόκ εποχής, χρησιμοποιώντας, όπως προαναφέρθηκε μοντέλα που η εικόνα τους δεν συμβαδίζει με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. «Στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας χιλιετίας, πιο περιζήτητες γυναικείες μορφές θεωρούνταν οι πληθωρικές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνταν πρότυπο γυναίκες που έφθαναν στα όρια της παχυσαρκίας. Μάνο στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα το 1960 όταν ήρθαν στο προσκήνιο η Τουίγκι και η Μπάρμπι άλλαξαν τα αισθητικά πρότυπα και η ναρκισσιστική κοινωνία μας έχρησε ως ιδανικό σωματότυπο αυτόν της υπερβολικά αδύνατης γυναίκας», τονίζει η φωτογράφος.

«Με την επιλογή μου να φωτογραφίσω υπέρβαρους ανθρώπους και των δύο φύλων γυμνούς, ελπίζω ότι θα γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν κάποιοι που ζουν ανάμεσά μας και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι με το σώμα τους και που αναγνωρίζουν ότι η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που τελικά μετράει και όχι το νούμερο του ρούχου», προσέθεσε η Μπάτεν μιλώντας στη Ηuffington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογράφος πίνακας Τουίγκι Μπάρπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ