Γιατί ψήφισα «όχι» στην άρση ασυλίας Μπούκουρα-Αλεξόπουλου: Τι απαντούν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Γιατί ψήφισα «όχι» στην άρση ασυλίας Μπούκουρα-Αλεξόπουλου: Τι απαντούν οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απαντούν γιατί ψήφισαν «όχι» στην άρση ασυλίας των Μπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η απόφαση βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν «όχι» στην άρση ασυλίας των πρώην χρυσαυγιτών και νυν ανεξάρτητων βουλευτών Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, οι ίδιοι προσπάθησαν να εξηγήσουν το σκεπτικό τους.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις τους στα ΝΕΑ, οι κύριοι Γιώργος Ντόλιος, Νίκος Σηφουνάκης και Μιχάλης Κασσής υποστήριξαν πως δεν πείστηκαν για τη συμμετοχή των Μπούκουρα και Αλεξόπουλου σε εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα ανέφεραν:

Γιώργος Ντόλιος: «Εχοντας γνώση και της δικογραφίας θεωρώ ότι οι 2 βουλευτές είχαν συμμετοχή σε δραστηριότητες της ΧΑ αλλά δεν είχαν γνώση των ενδότερων της οργάνωσης»

Νίκος Σηφουνάκης: «Ο Μπούκουρας είπε έκανα λάθος, δεν είμαι φασίστας, ενώ ζήτησε και συγνώμη,. Είναι άλλο το πολιτικό θέμα και άλλο το εισαγγελικό»

Μιχάλης Κασσής: «Ακούγοντας και τους δύο στη Βουλή -πέραν της ανθρωπιάς που μπορεί να δείξει ο καθένας μας-, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται πράγματι μια ευκαιρία. Ο Αλεξόπουλος μου είπε: ''έχουμε καταστραφεί''».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ είπαν:

Τάνια Ιακωβίδου: «Για Γερμνενή και Μίχο ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας επειδή θεωρώ ότι ήρθαν στη Βουλή πειστικά και αξιόπιστα στοιχεία. Για Μπούκουρα και Αλεξόπουλο είπα ''όχι'' επειδή έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξαν συνειδητά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Χρήστος Κέλλας: (δήλωσε παρόν) «Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είναι ο συντοπίτης μου. Στη Λάρισα δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα γι αυτόν. Πρόκειται για ένα φιλήσυχο καταστηματάρχη. Με έπεισε ότι δεν είχε γνώση για τη δράση της ΧΑ κι επιπλέον το να φύγει κάποιος από μία τέτοια οργάνωση δεν είναι εύκολο... Η έντονη φόρτιση που προκάλεσε η ομιλία Μπούκουρα με έκανε να αλλάξω και γι αυτόν γνώμη. Η ανεξαρτητοποίηση τους δείχνει πως υπάρχει μία ειλικρινής μεταμέλεια.»

Υπενθυμίζεται πως «όχι» στην άρση ασυλίας του Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλαντη Αλεξόπουλο ψήφισαν οι Τάνια Ιακωβίδου, Ανδρέας Μαρίνος, Χρήστος Κέλλας (ΝΔ), Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής, Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) και Ραχήλ Μακρή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Δαμοβολίτης και Μαρίνος Ουζουνίδης (ΑΝΕΛ).

Εντύπωση προκάλεσε και η στάση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη που ψήφισε «όχι» στην άρση ασυλίας Μπούκουρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ