Σκηνές χάους και στη Μαριούπολη -Καταγγελίες για επίθεση ουκρανικού στρατού με δηλητηριώδη αέρια - iefimerida.gr

Σκηνές χάους και στη Μαριούπολη -Καταγγελίες για επίθεση ουκρανικού στρατού με δηλητηριώδη αέρια

Σκηνές χάους και στη Μαριούπολη -Καταγγελίες για επίθεση ουκρανικού στρατού με δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικόνες χάους έρχονται από τη Μαριούπολη, όπου βρίσκεται υπό κατάληψη το δημαρχείο από φιλορώσους αντάρτες, παρόλο που το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως το κτίριο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού.

Σύμφωνα με τη «Voice of Russia», η οποία επικαλείται την εφημερίδα «Ilyichyovets» το βράδυ της Τρίτης, Ουκρανοί στρατιώτες, προκειμένου να απομακρύνουν τους καταληψίες έκαναν χρήση δηλητηριωδών αερίων και δακρυγόνων. Οι φιλορώσοι αποκρύνθηκαν προσωρινά από το σημείο, ωστόσο, επέστρεψαν φορώντας μάσκες.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την επιχείρηση των στρατιωτών αρκετοί άνθρωποι δηλητηριάστηκαν. Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από το αέριο, άλλοι επτά υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα στα μάτια και ένας άνδρας νοσηλεύεται με δηλητηρίαση και πολλαπλά κατάγματα στα δυο χέρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γιατροί δεν αποκάλυψαν τις ταυτότητες των τραυματιών, ωστόσο, όπως εκτιμούν πρόκειται για ακτιβιστές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ.

«Αμέσως κλήθηκαν ασθενοφόρα. Εφτασαν πέντε οχήματα έξω από το κτίριο και κάποιοι διακομίσθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ σύμφωνα με άλλη μαρτυρία «έξω από το κτήριο περίπου 1.000 άτομα και φιλορώσοι ακτιβιστές φρουρούσαν την είσοδο, λέγοντας ότι κανένας δεν ήταν μέσα».

Μια έκθεση για την ιστοσελίδα Novosti Mariupolya επιβεβαίωσε ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν τις αισθήσεις τους κατά την είσοδό τους στο κτίριο. Μεταξύ των ατόμων που λιποθύμησαν ήταν και ένας άνδρας που την ώρα που έπεσαν τα αέρια πήγε στο γραφείο του δημάρχου για να ψάξει τον γιο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ