Η φρίκη της Οδησσού σε εικόνες: Απανθρακωμένα πτώματα και δολοφονίες από Ουκρανούς [εικόνες]

Όπως αποκαλύπτεται σταδιακά, το ολοκαύτωμα της 2ας Μαΐου, όταν κάηκε κτίριο στην Οδησσό και χάθηκαν 200 περίπου άτομα, ήταν ένα εγκληματικό γεγονός και οι ευθύνες στρέφονται στην «φιλοευρωπαϊκή» κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι ευθύνες πέφτουν στους νεοναζί οπαδούς του «Δεξιού Τομέα» του Κιέβου, που έκαψαν ζωντανούς, βασάνισαν και αποτελείωσαν με καδρόνια ή με πυροβολισμούς δεκάδες ανθρώπους.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει ο πρώην προεδρικός υποψήφιος και νυν βουλευτής υπό δυσμένεια Ολέγκ Τσαριόφ, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία και πρωταγωνιστεί στην πρωτοβουλία συντονισμού των κινήσεων των Περιφερειών της ΝΑ Ουκρανίας και τη συγκρότηση ενός νέου κρατικού μορφώματος, της Νοβορωσίας.

Κατά τον Τσαριόφ, αλλά και άλλους ακτιβιστές από την Οδησσό, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά βάσει των στοιχείων δημόσιας έρευνας τους 100, ενώ περί τους 200 είναι οι άνθρωποι, που αγνοούνται από το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν έφυγαν από τα σπίτια τους για να μεταβούν στο χώρο της μόνιμης κατασκήνωσης των ρωσόφωνων στο ιστορικό Κουλικόβο Πόλιε, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

Οπως γράφει το γαλλικό μπλογκ legrandsoir.info τα πραγματικά γεγονότα έγιναν ως εξής:

Στην Οδησσό οι φιλορώσοι διαδηλωτές δεν κατέλαβαν ποτέ κανένα δημόσιο κτίριο. Το μόνο που έκαναν ήταν να εγκαταστήσουν σκηνές στην πλατεία και να μείνουν εκεί. Δεν υπήρχε πραγματικά καμία βία. Ωσπου έκαναν την εμφάνισή τους οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα, στις 2 Μαίου.

  • Εφεραν με λεωφορεία πολλούς οπαδούς του Δεξιού Τομέα
  • Εφεραν χούλιγκανς της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου
  • Δεξιός Τομέας και χούλιγκανς χάλασαν τις σκηνές και έσπασαν στο ξύλο τους φιλορώσους. Η τοπική αστυνομία κοίταζε χωρίς να δράσει
  • Οι φιλορώσοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σωθούν τρέχοντας και μπήκαν στο κτίριο που είναι έδρα ενός συνδικάτου
  • Οι ακροδεξιοί περικύκλωσαν το κτίριο και έβαλαν φωτιά
  • Οσοι προσπαθούσαν να βγουν τους έσπασαν στο ξύλο ή τους δολοφονούσαν. Ορισμένους τους σκότωναν με όπλα όπως έπεφταν από τα παράθυρα
  • Οι νεοναζί εμπόδισαν τους πυροσβέστες να μπουν στο κτίριο εγκαίρως
  • Κάθε φορά που ένας φιλορώσος έπεφτε από τα παράθυρα ή σκοτωνόταν από σφαίρα, το πλήθος ούρλιαζε: «Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους ήρωές μας». Αρκετοί έπαιρναν βίντεο για να θυμούνται μια δοξασμένη ημέρα.
  • Τα ουκρανικά social media γέμισαν με πατριωτικά μηνύματα που συνέχαιραν τους ήρωες που έκαψαν το κτίριο
  • Τα δυτικά ΜΜΕ μίλησαν για πυρκαγιά και νεκρούς, χωρίς να αναφέρουν ποιοί είχαν την ευθύνη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ