«Εχω συγχωρέσει τον απαγωγέα μου, μακάρι να μην είχε αυτοκτονήσει» -Συγκλονίζει το θύμα απαγωγής του Κάστρο [εικόνες]

Η υπόθεση απαγωγής στο Κλίβελαντ είχε συγκλονίσει, πριν από περίπου ένα χρόνο, τη διεθνή κοινή γνώμη. Τρεις γυναίκες είχαν απαχθεί από τον Αριελ Κάστρο, ο οποίος μετά τη σύλληψή του έβαλε τέλος στη ζωή του. Η Μισέλ Νάιτ, το πρώτο θύμα του Κάστρο μίλησε στην Guardian για την φρικιαστική της εμπειρία.

Η Νάιτ ήταν η πρώτη γυναίκα που έπεσε θύμα του οδηγού σχολικού λεωφορείου Άριελ Κάστρο. Ακολούθησαν η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα ΝτεΧεσούς, οι οποίες οδηγήθηκαν επίσης στο σπίτι-φυλακή. Εκεί έμελε να ζήσει 11 χρόνια βασανιστηρίων στα χέρια ενός άνδρα, που σήμερα λέει ότι έχει συγχωρέσει.

Ο Κάστρο, γράφει το Εθνος, την απήγαγε όταν ακόμη ήταν έφηβη, στις 22 Αυγούστου 2000. Εκείνη έτρεχε να προλάβει μια συνάντηση για την επιμέλεια του γιου της, Τζόι, ο οποίος τότε ήταν βρέφος. Ο Κάστρο προσφέρθηκε να την πάει με το αυτοκίνητό του. Αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Όταν ανεβήκαμε τα σκαλιά του σπιτιού του, τότε συνειδητοποίησα ότι δεν θα έβγαινα ποτέ από εκεί», λέει, «Ήταν υπερβολικά ήσυχα. Ήξερα ότι κανείς δεν επρόκειτο να ψάξει να με βρει».

Στα 11 χρόνια της αιχμαλωσίας της «δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην πόνεσα ή πληγώθηκα με κάποιον τρόπο». Τον περασμένο Αύγουστο, στη διάρκεια της δίκης του, ο 53χρονος Άριελ Κάστρο παραδέχτηκε την ενοχή του. Λίγες ημέρες αργότερα αυτοκτόνησε στη φυλακή. Ερωτώμενη αν έχει συγχωρέσει τον απαγωγέα και βασανιστή της, η Νάιτ λέει ότι τον έχει συγχωρέσει, ότι δεν τον μισεί.

«Κατά κάποιον τρόπο εύχομαι να μην είχε αυτοκτονήσει.. Αλλά δεν ήθελε να ζει μετά από όλα αυτά που έκανε. Και το καταλαβαίνω αυτό».

«Είτε θα ζούσα στους δρόμους, είτε θα ήμουν νεκρή τώρα», απαντά η Νάιτ στην ερώτηση πώς πιστεύει ότι θα ήταν η ζωή της αν δεν είχε απαχθεί. «Πρέπει να επιβιώσω, πρέπει να είμαι σε θέση να πω ότι το ξεπέρασα. Και ότι όλο αυτό δεν καθόρισε το ποια είμαι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ